Lid worden Forum Links Contact Inloggen op Mijn MG

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over het lidmaatschap staan hieronder op een rijtje:
 

1. Hoe word ik lid van MG Car Club Holland?
Lid worden kan eenvoudig door online het inschrijfformulier in te vullen. Heb je na het lezen van de webpagina over het lidmaatschap nog vragen, dan zijn wij uiteraard graag bereid deze persoonlijk te beantwoorden via onze ledenadministratie.

2. Mag je lid worden als je (nog) geen MG bezit?

Ja hoor, dat mag. Het is zelfs aan te bevelen om eerst lid te worden, en daarna pas een MG te kopen. Profiteer van de ervaring van andere clubleden. Zij kunnen je met raad en daad bijstaan bij aankoop.

3. Heeft MG Car Club Holland een collectieve autoverzekering?

Nee, de club heeft geen eigen verzekering. Er zijn overigens voldoende goede klassiekerverzekeringen op de markt. Sommige van deze verzekeraars en taxatiebureau's vind je met een advertentie in het clubblad.

4. Heeft MG Car Club Holland een eigen onderdelenmagazijn?
Nee, de club heeft geen eigen onderdelenmagazijn.Van de meest gangbare types (MGB, MG Midget, MGA) worden nog veel onderdelen nieuw geproduceerd. Deze onderdelen zijn in de reguliere handel verkrijgbaar. Op de jaarlijkse clubdag in januari geven we clubleden en leveranciers de gelegenheid om zowel nieuwe als gebuikte onderdelen aan de man (m/v) te brengen. 

5. Heeft MG Car Club Holland een lijst met betrouwbare verkoopadressen?

Om een lijst met wel/niet betrouwbare adressen te maken zou de club een voortdurend consumentenonderzoek moeten doen. Dit vereist uiteraard maximale zorgvuldigheid, onder meer vanwege de juridische aansprakelijkheid. Dat is eenvoudigweg een te grote inspanning. Clubleden in de diverse regio's zijn daarentegen altijd bereid hun persoonlijke ervaringen met anderen te delen.

6. Klopt het dat bedrijven korting geven aan clubleden van MG Car ClubHolland?
Het lidmaatschap van MG Car Club Holland geeft soms onverwachte voordeeltjes. Zo geven sommige bedrijven korting op vertoon van de clubpas. Er zijn bijvoorbeeld klassiekerverzekeringen die korting geven. Clubleden zijn immers zuinig op hun auto. Het geven van korting is steeds een individuele actie van het betreffende bedrijf. De MG Car Club Holland heeft hier geen actieve rol in.
 
7. Waarom heeft de MG Car Club Holland geen elektronische ledenlijst?
Wij begrijpen dat leden graag contact zoeken met elkaar. Helaas is het ook zo dat bedrijven graag de gegevens van onze leden willen hebben. Om de persoonsgegevens van de leden te beschermen gaan wij daar zorgvuldig mee om. De ledenadministratie en regiocoördinatoren zijn je graag van dienst wanneer je een bepaald mede-clublid zoekt. Nieuwe leden worden in het clubblad vermeld.
 
8. Zijn de regionale clubavonden alleen interessant voor mannen?
We zien vaak dat een nieuw lid eerst zonder zijn partner een clubavond bezoekt, bij wijze van 'voorverkenning'. Steevast volgt de opgeluchte reactie: "Volgende keer breng ik mijn partner ook mee". Clubavonden zijn geen saaie verhandelingen over olie, boutjes en moertjes. Wel worden er geregeld gastsprekers uitgenodigd. Het hoofddoel blijft echter steeds het gezellig samenzijn. En daar zijn we goed in!
 
9. Ik ga verhuizen en val dan in een andere regio. Moet ik me daar apart aanmelden?

De indeling van leden naar regio gebeurt op postcode. Wanneer je verhuist geef je uiteraard je nieuwe adres door aan de ledenadministratie. Je lijfblad MG-Nieuws moet per slot van rekening op je nieuwe adres worden bezorgd. Je regiocoördinator wordt door ons op de hoogte gesteld van je verhuizing. Je hoeft zelf verder niets te doen. Gewoon aansluiten bij de evenementen van je nieuwe regio, waar je hartelijk wordt ontvangen.

10. Ik wil een evenement bijwonen in een andere regio, mag dat?
Jazeker! Als clublid mag je alle evenementen bijwonen, het maakt niet uit welke regio dit organiseert. Je bent immers lid van de hele MG Car Club Holland, en niet van een regio. Speur dus gerust op de regiopagina's naar onderwerpen uit andere regio's die je interesseren. Je komt er altijd wel een paar bekenden tegen...
Copyright 2024 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com