Lid worden Forum Links Contact Inloggen op Mijn MG

Register

FWD

MG Car club holland


Algemene introductie

Het Front Wheel Drive (F.W.D.)-register is één van de minder bekende registers van Nederland. Het behelst de MG-types die voorwielaandrijving hebben. Dit zijn de MG 1100, MG 1300, MG Metro, MG Maestro en de MG Montego. De bedoeling van het register is een zo goed mogelijk beeld te krijgen van alle voorwielaangedreven MG's die in Nederland rijden of gereden hebben.

Nog even wat duidelijkheid over de naam. FWD betekent niet 4 wheel drive. Dan zouden er slechts 1 of 2 auto's in het register staan, aangezien alleen het rallymonster MG Metro 6R4 een vierwielaandrijving heeft. In dit geval betekent FWD front wheel drive, wat natuurlijk staat voor voorwielaandrijving.

Toevallig zijn alle modellen van dit register 'badge-engineered'. Dit wil zeggen dat deze types onder diverse merknamen zijn uitgebracht, maar met minieme verschillen in de uitvoering. Zo waren er Morris-, Austin-, MG-, en in het geval van de 1100/1300 tevens Wolseley-, Riley- en VandenPlas-uitvoeringen. De MG-uitvoeringen waren zonder uitzondering snelle, sportieve uitvoeringen. In vergelijking met de andere merken waren de MG's uitgerust met snellere motoren (meer carburateurs, injectie of turbo), uitgebreider instrumentarium (toerentellers, oliedrukmeters) en luxer interieur (leer, electronisch of notenhouten dashboard, luxere bekleding).


Registerbeheerder

Richard Franse

Bloemstede 142

3608 TD Maarssen

06-19714633

rfranse@kpnmail.nl 


Inschrijfformulier voor het register

Heeft u, of weet u een MG van het bovenstaande type, en deze is nog niet ingeschreven in het register, laat het mij weten. Inschrijving in het FWD-register is, net als bij andere registers, geheel kosteloos en absoluut niet afhankelijk van het al dan niet lid zijn van een MG-club. Helemaal blij ben ik als u bij het inschrijvingsformulier een foto en een kopie van het Deel I voegt. Een inschrijvingsformulier kunt u bij mij verkrijgen. U mailt en ik stuur op. Nog eenvoudiger is het downloaden van het registerformulier vanaf deze website. U vindt het formulier hier:

register inschrijfformulier


Technisch advies

Dick Bronkhorst (Metro)

0418-769050
Jorrit van de Walle (1300/Metro)


Toegelaten types

MG 1100/1300, Metro (Turbo), Maestro (EFi/Turbo) en Montego (Turbo)


Externe links:

MGCC UK FWD register


 

Copyright 2024 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com