Lid worden Forum Links Contact Inloggen op Mijn MG

De 'FFen' zijn 25 jaar geworden!

Noord Landelijk

De FFen zijn 25 jaar geworden! 
De MGF en MGTF (1995-2005) beginnen, na de MGB’s, het meest voorkomende type MG in onze club te worden. Landelijk zijn er 2800 MGFFen tegen 4300 MGB’s. Er rijden er nog flink wat FFen ‘los’ rond. In het jubileumjaar 2020 wilden we de bezitters ervan laten weten, dat ze er echt bij horen!   

En toen kwam Corona…  

Club-activiteiten gingen niet door of in zeer beperkte omvang. Niet het moment om juist extra mensen uit te nodigen. Nu wel, net als de Olympische Spelen. Je hoeft géén lid te zijn om mee te doen: jij en je navigator doen mee met je MGF of MGTF. Ja, ook je ‘navigator’ telt in onze club volledig mee!

Het menu voor niet leden met een MGF of MGTF:

29 augustus 2021 Tourrit: Zand- en Veenrit , Tynaarlo
Je kunt meerijden met één van onze ‘gewone’ clubritten in 2021: zo kun je meemaken hoe het er aan toegaat. Kennismaken met andere MG-liefhebbers. En je leert meteen de mooie plekjes van de regio.   Klik hier voor meer info   Aanmelden “nog niet leden” door email aan renehin@outlook.com  - Vermeld tourrit, de namen van de equipe, F of TF

3 september 2021 Clubavond: “FFen technisch” , Roden    
De FFen specialisten Peter van Poppel en Wilco van Bakel schrijven vrijwel maandelijks over het herstellen of verbeteren van de F/TF in ons clubblad: MG-nieuws. Van koeling tot ECU en van vering tot gevoelige sensoren. Al die verhalen sleutelden ze zelf bij elkaar na de aanschaf van een ‘goede basis’.  Ze komen met een inspirerend verhaal.   Klik hier voor info over de clubavond    Aanmelden “nog niet leden” door email aan renehin@outlook.com  - Vermeld clubavond, de namen van de equipe, F of TF

3 oktober 2021 FFen dag: “Laat je FFen zien”, Westerbork    
Regio Noord van de club organiseert  “Laat je FFen zien”. Het gaat om touren, kennismaken met mensen die op dezelfde manier met de FFen bezig zijn en kennis maken met clubleden. De Ruyghe Venne, bij Westerbork is het hoofdkwartier van de dag. Zie agenda
Aankomst voor de FFen: vanaf 10:30.

We rijden een “Quadrifoglio”-rit: vier rondjes uitgezet op een andere manier in verschillende richtingen vormen een klaverblad. Je kunt ze in elke volgorde rijden of overslaan. Samen is het 160km/100mijl. Tussendoor kom je steeds terug op het terras. Je vindt er steeds weer andere mensen. Eén-persoons –equipes kunnen samen rijden. We hopen natuurlijk op mooi herfstweer en een goed cabrio uitzicht op de herfstkleuren tijdens de rondjes. En dat we dat terras ook echt kunnen gebruiken. 

We hebben 5 “groepen”:   Fast voor de snelle FFen,   Fully loaded voor FFen met toeters en bellen,   Handy voor FFen met nodige en handige aanpassingen,   Shiny voor gepoetste FFen en   Original voor “hij is mooi zo: lekker rijden en genieten”. Welke groep past bij jou?

Koffie €2,50, Lunch: Groentesoep met 2 bolletjes: kaas of ham €7,50 en vanaf 16:00 uur plate Heek of Schnitzel €12,95.

FFen inschrijven via instructie bij “FFendag”
Inschrijving voor de FFendag is alléén voor MGF/TF: voor leden en “nog-niet-leden”: email naar renehin@outlook.com  - Geef namen van je equipe door, F of TF, in welke groep pas je het best? En om de horeca soepel te laten verlopen: aantal + wel/geen lunch en aantal + geen/vis/vlees plate aan het eind en evt. dieet. 

Na 12:30 uur zullen ook andere MG’s van regio Noord rondjes mee gaan rijden. Inschrijven voor deze MG’s gaat via de website op de gebruikelijke wijze.

9 oktober 2021 Sleutelmorgen Peize  …
Je MG kan de brug op bij de sleutelmorgen. Voor simpel onderhoud of een kleine klus – een ochtendje – of ga op zoek naar een storing of een klusje waar je toch wat extra handen of advies bij nodig hebt. Je kunt ook langskomen om te kijken wat er zoal gebeurt of om iets te vragen. 
Lees hier meer info over de sleutelmorgen

Aanmelden “nog niet leden” door email aan  renehin@outlook.com. Vermeld sleutelochtend, naam, F of TF, wat je wilt gaan doen, brug+hoe lang/geen brug, of je advies nodig hebt of alleen komt kijken. Zo kunnen we een planning maken en eventueel een tweede sleutelochtend plannen.
Geef je op zoals bij de activiteit aangegeven met de gevraagde informatie.

En kun je toch niet, zeg dan weer af via hetzelfde emailadres. Zo weten we met hoeveel mensen we rekening moeten houden. 

* Leden kunnen zich voor deze activiteiten op de gebruikelijke wijze aanmelden.


Volg de belevenissen met de 'FFen' in de regio Noord:
Er is nu één verhaal, wellicht komen er nog een paar bij:  'FFen Special Blog'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Copyright 2024 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com