Lid worden Forum Links Contact Inloggen op Mijn MG

Kaartlees competitie 2024


Dit jaar organiseren wij voor het eerst een Landelijke kaartlees competitie. Deze competitie bestaat uit een zestal ritten, waarvan er twee tijdens de octagon Tour worden verreden.

Het wordt een kaartleescompetitie en geen rallycompetitie. Geen racerij en hardrijderij op de openbare weg, nee vooral gezellig samen in de auto aan het werk om de goede route te bepalen en te rijden. Dus zijn er ook geen speciale geprepareerde rallyauto’s nodig om mee te doen, sterker nog: je mag in elke (veilige en verzekerde) auto meedoen, staat in het reglement hieronder.

Als we het doen, doen we het goed, we hebben Eric Klunder en Tjeerd Wichers (beiden zeer ervaren rijders en navigatoren) bereid gevonden om 4 workshops te geven in de ochtend inclusief de bijbehorende rit in de middag. Dat betekent een professionele voorbereiding, een leuke rit en ter lering en vermaak een goede uitleg na afloop. De kaartlees-gedeeltes van de Octagon Tour 2024 blijven we zelf uitzetten. We gaan door het jaar heen diverse systemen behandelen in de workshops, zoals: pijlen/punten (een na) kortste route, bol/pijl, ingetekende lijn. Ook grensbenaderen, ingetekende lijn met barricaden,  blinde lijn, T-systeem, visgraat, coördinaten etc. zullen aan de orde komen.

De ritten worden steeds om 10.00 uur gestart met een instructie door twee ervaren rituitzetters Tjeerd Wichers en Eric Klunder.


Op 1:50.000 topografische kaarten staan de routesystemen zoals “pijlen kortste route”, “punten vrije route”,  grensbenadering en “ingetekende lijn met blokkades”. Het doel is dat je eerst de route intekent aan de hand van de systemen. Daarna ga je de zelf ingetekende route rijden. Als je beide goed hebt gedaan dan vind je alle juiste controles.  In het reglement krijg je een beknopte uitleg van de kaartleessystemen. Met gezond verstand, puzzelzin en gevoel voor kaarten kan je moeiteloos de route volgen.

De route wordt gecontroleerd met letters en cijfers. Vroeger stonden er bordjes langs de weg. Nu hebben we daar een praktische app voor. Je smartphone wordt plots rally equipment! Met behulp van GPS wordt bepaald of je op de juiste route zit en krijg je een controle op je beeldscherm. Na afloop kan je ook precies zien hoe en waar je gereden hebt. Hoe leuk is dat? Wij maken gebruik van de Redrive GPS app, deze kun je eenvoudig op je telefoon downloaden door op het Redrive logo te klikken


Klik hier voor het reglement  reglement kaartlees competitie


Aan elke deelnemende equipe wordt een clipboard met loep, schaallatje en pennen uitgereikt


 

Kaartlees competitie 2024

Locatie in Noord-Holland, Locatie in Zeeland - West-brabant

Zondag 11 augustus 2024 - Zondag 13 oktober 2024

2 evenementen

Evenementen binnen deze competitie

aug.
11
Kaartleescompetitie #3 2024 Regio Noord-Holland Locatie in Noord-Holland 10.00 - 17.00 Kaartlees competitie 2024 Noord-Holland Landelijk Bekijk evenement
okt.
13
Kaartleescompetitie #6 2024 Regio ZWB Locatie in Zeeland - West-brabant 10.00 - 17.00 Kaartlees competitie 2024 Zeeland / West-Brabant Landelijk Bekijk evenement

Koppeling met jouw agenda

Op deze website vind je een overzichtelijke agenda met alle evenementen van de MG Car Club Holland. Wil jij deze evenementen automatisch in de Outlook, Apple of Google agenda krijgen? Abonneer je dan direct.

Bekijk uitleg
Copyright 2024 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com