Links Forum Inloggen op Mijn MG

Rondje Deurningen 16-8-2020

Rit rondom Deurningen 16-8-2020

Op deze zoveelste hete dag in de maand augustus reden we naar het kerkplein bij eetcafé Pelle’s om deel te nemen aan de rit rondom Deurningen. In eerste instantie was er op deze dag het lustrumfeest  van de MG Car Club Regio gepland, maar dat kon natuurlijk niet doorgaan.

Door een landschap dat langzamerhand flink ging lijken op de Ardèche in Frankrijk, kwamen we aan bij de parkeerplaats voor de kerk. Onder een paar bomen, lekker in de schaduw, stonden al vele deelnemers gezellig met elkaar te praten. Natuurlijk allemaal op anderhalve meter afstand. Harry en Janny Bruins verwelkomden ons en, zoals het hoort, overhandigden wij hun onze gezondheidsverklaring volgens de richtlijnen van het RIVM.

Harry vertelde dat er zich voor deze rit 26 equipes hadden opgegeven. Een drietal MG’s uit Brabant reden net weg. Zij hadden de rit al vroeg in de ochtend gereden en hadden nog een poosje te gaan voordat ze weer thuis waren.

Terwijl wij nog heerlijk onder de bomen stonden, vertrokken ondertussen telkens deelnemers. Ze startten met de rit alleen of samen met een groep. Na een poos vonden wij het ook goed en begonnen vol verwachting, met een 4-tal auto’s aan de rit van 76 km., die was uitgezet door de regio coördinator Jan Hunink.

En wat voor een rit, het was werkelijk waar prachtig! Wat had Jan mooie weggetjes uitgezocht. Al slingerend richting Weerselo, Reutum, bovenlangs Ootmarsum, Lattrop, langs de Duitse grens onder Denekamp richting Oldenzaal door een schitterend gebied terug naar Deurningen.

Het was warm onderweg. De koeien stonden zo veel mogelijk in de schaduw en wij hadden na 35 km. ook zin om uit de auto te stappen. Bij rustpunt Erve Wezenberg (tevens mini camping) aan de Rammelbeekweg in Denekamp hebben we genoten van een lekker briesje wind en een heerlijk ijsje. Als u een caravan heeft en in deze omgeving eens wilt fietsen, dan is deze camping een echte aanrader.

Rond 17.00 uur kwamen we weer aan bij het vertrekpunt, Pelle’s in Deurningen. Hier hebben we nog op het terras gezeten met een hapje, een drankje en aangenaam gezelschap.

Omdat nu door de corona crisis niet gezamenlijk wordt gestart en afgesloten, is het moeilijk om de organisatie en de uitzetter van de rit fatsoenlijk te bedanken. Dus bij deze willen wij aangeven de laatste jaren nog niet zo’n prachtige rit te hebben gereden. Alle lof daarvoor gaat naar Jan Hunink. Voor het waarnemen van de honneurs bedanken we Janny en Harry Bruins. Het was weer een mooie MG-dag!

Hendrik Jan en Petrie.

Wilt u de rit ook een keer rijden? Download hiernaast de route als PDF of GPX bestand.

MG Car Club Holland
Op Instagram
Copyright 2020 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com