Links Forum Inloggen op Mijn MG

Rit Rondje Achterhoek 20-9-2020

Op deze prachtige na zomerse dag verzamelden 30 MG’s  zich bij Erve Brooks in Gelselaar. Niet alleen leden van Regio Oost, maar ook leden van andere Regio’s hadden zin om een route te rijden door het mooie landschap van de Achterhoek. Zelfs twee MG’s kwamen speciaal hiervoor uit het verre westen van het land. Deze rit van 88 km. was al eerder uitgezet door Henk Beijers, maar (uiteraard met goedkeuring) aangepast door Hendrik Jan te Winkel in verband met een andere start- en finishlocatie.  

Zoals we de laatste tijd gewend zijn, werden deelnemers opgewacht door de organisatie op het parkeerterrein en niet op het terras van de startlocatie, zodat de maatregelen van het RIVM goed nageleefd konden worden. De meesten hadden de routebeschrijving of het GPX bestand al gedownload vanaf de website en al snel vertrokken de eerste MG’s in een groep dan wel afzonderlijk. Natuurlijk allemaal met open dak, heerlijk genietend van de stralende najaarszon.

Nadat het parkeerterrein vrijwel leeg was, vertrokken ook wij. Via aanwijzingen van het navigatiesysteem, reden we op ons gemak een werkelijk super mooie rit door het coulissenlandschap van de Achterhoek. Hier en daar tussen (gortdroge) maisvelden, dan weer onder bomen met het risico van een eikel op je hoofd en zoals in de buurt van Lochem, door een heuvelrijk gebied.

Onderweg kwamen we eigenlijk maar langs één restaurant/café. Omdat wij achteraan in de rij reden, was het daar al enorm druk en helaas geen plek meer voor ons vrij. Bij Vorden zijn wij dan ook even van de route afgeweken en hebben heerlijk genoten van koffie en gebak bij een etablissement in ’t Medler.

Wel is het jammer van deze corona tijd, dat je aan het eind van de rit niet meer even kunt napraten op een terras over de rit en dat de uitzetters daarvan niet meer op gepaste wijze bedankt kunnen worden. Het is dan ook ontzettend leuk, wanneer een deelnemer de moeite neemt om via de mail zijn/haar bevindingen van de dag kenbaar maakt, zoals hieronder van Machteld de Groot: 

'Vandaag 20 september hebben wij als gast, wij vallen onder regio Midden, deelgenomen aan de Rit Rondje Achterhoek. De start- en eindlocatie was voortreffelijk evenals het weer. Goed georganiseerd en een goede beschrijving waardoor wij (bijna) niet verkeerd konden rijden. Een prachtige rit met dank aan Hendrik Jan. Bij terugkomst was het erg druk bij Erve Brooks dus zijn wij direct door gegaan naar ons vakantiehuisje. Hierdoor waren we niet in de gelegenheid de organisatie te bedanken. Bij deze dus onze dank en onderstaand een foto gemaakt bij de eerste rustplaats ’t Olde Schot.' (zie onder)

Natuurlijk gaat niet alleen alle lof uit naar Hendrik Jan, maar het bestuur wil hierbij ook Henk Beijers bedanken, die het leeuwendeel van de totstandkoming van de prachtige route op zich had genomen. Verder alle deelnemers bedankt voor de gezellige dag en hopelijk tot ziens bij de laatste Regio Oost rit van het jaar op zondag 18 oktober 2020.

Petrie. 

 

Hieronder de foto van Machteld de Groot van Regio Midden-Nederland. 

Fotoalbums

MG Car Club Holland
Op Instagram
Copyright 2020 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com