Links Forum Inloggen op Mijn MG

Thema verslagen 2018

11 mei Presentatie André de Haan restauratie Morris Woody.

Op de clubavond van 11 mei heeft André de Haan op zijn eigen wijze samen met zijn zoon Rens een powerpoint presentatie geven over de restauratie van zijn Moris Woody.

Hij zou deze Woody uit Frankrijk zonder papieren hebben aangeschaft, geladen op een trailer eerst naar de RDW, waar hij een tijdelijke nummer heeft gekregen en de restauratie kon starten.

Er stond in huize de Haan nog een verhuizing op stapel, zodat hij eerst is gestart met rijdbaar maken van zijn Woody. De motor zat vast en met kunst en vliegwerk heeft hij die samen met Rens weer in beweging gekregen. Voor onderdelen en advies is André samen met zijn vrouw Bep meerdere keren naar Engeland geweest. Daar heeft hij het complete houtwerk op maat kunnen bemachtigen. Ook heeft hij kennis gemaakt met Ed China van het tv programma “Wheeler Dealers” die hem nog wat tips mee heeft gegeven. Ondertussen heeft ook de verhuizing plaats gevonden en de familie de Haan is in Purmerend terecht gekomen. In een garagebox kan de restauratie worden vervolgd. De Topolino wordt aan de kant gezet. En het kaal maken van het plaatwerk kan beginnen, deels met de hand. En ook worden onderdelen extern gestraald.

Met de kwast en roller wordt dan alles in de primer gezet en ook de lak wordt met de kwast en roller aan gebracht, met toevoeging aan de lak van wat Owatrol om deze beter te laten vloeien. Daarna schuurt hij de lak met korrel 2000 en gepolijst het met een draaischijf met schapenvacht. Volgens hem is dit mooier en beter dan spuiten.

Het zal André de Haan niet zijn, hij wil aan deze Woody toch het een en andere toe voegen.

Daartoe gaat hij de achter as vervangen door één van een MGB. De voorwiel ophanging moet dan ook veranderd worden, want daar passen de MGB wielen niet onder. Ebay wordt afgezocht, en hij vindt volgens hem een complete passende set in Engeland. De eigenaar wil deze niet opsturen, waarop André en Bep in de auto stappen en de volgende dag even heen en weer naar Engeland rijden om deze op te halen.

Zover de eerste fase van zijn restauratie. Eind van het jaar wil hij ons het het vervolg en het eind resultaat van al deze ingrepen op de clubavond presenteren.

Ik hoop dan op een grotere opkomst, het is de moeite waard te horen en zien wat André en Rens hebben gepresteerd.

Hans Guitoneau


8 juni Presentatie Miller Oils

Miller Oils en Evans koelmiddel


Vrijdagavond 9 juni clubavond regio Noord-Holland het is warm in Hotel de Rijper eilanden, enige verkoeling zou welkom zijn maar ditmaal gaat het o.a. eerst over koeling van onze MG auto’s. Zo’n 20 clubleden aanwezig en dhr. Casper Hanken (Miller Oils) uitgenodigd door het bestuur geeft uitleg hoe dit het best te verkrijgen is. Olie is het smeermiddel voor het motorblok, bak en cardan met alle daarin aanwezige bewegende delen, hier geld hoe minder wrijving des te minder warmte overdracht en slijtage. Millers Oils heeft daarvoor een nieuwe lijn met uiterst ontwikkelde Classic olie en verzorgingsproducten op de markt gebracht. Sinds 1887 is dit specifieke Engelse bedrijf op de markt met ontwikkeling en verbetering van de kwaliteit van olie en additieven waar anderen producenten allang gestopt zijn. Casper wijst op de nieuwste (Nano) technologieën die hier voor gebruikt worden. Dit komt o.a. tot uiting in de in de nieuw op de markt gebrachte oliën in de gradaties Monograde 30-40 &50 (voor auto’s van voor 1993) Multigrade 20w50 (voor benzine motoren tussen 1993-2001) Voor de klassiekers met een wat kleinere motor is er voor de bak nog de Classic multigrade mini oil SAE 20w50. Voor de snellere jongens of meisjes onder ons is er ook de Classic sport 20W50 het parade paardje van Miller onder de oliën. Brandstof additieven worden geproduceerd voor bijvoegen bij de benzine om de (wettelijke nu 5) naar10% schadelijke invloed van Ethanol te beperken en om het octaan gehalte van de benzine te verhogen. Ethanol is een killer voor onze klassieke auto’s het is roest bevorderend in de benzine tank en tast sommige rubber en kunststof onderdelen aan. Ook het verwijderen van lood uit de benzine doet onze oudjes geen goed en additieven zijn gewenst Speciaal hier voor van Miller VSPE Power Plus herbergt alle goede eigenschapen hiervoor. Alle brandstofverbeteraars van Miller zijn veilig en eenvoudig toe te dienen voor of na het tanken en zijn in verschillende hoeveelheden te koop in handige flesjes. Een revolutionair nieuw koelmiddel wordt ook door Casper onder onze aandacht gebracht met de naam, Evans waterloze koelvloeistof. Deze vloeistof bevat geen water en heeft pas een kookpunt bij 180 graden en is zo in staat om de koeling veel effectiever te regelen. De les van dit alles bescherm uw kostbaar bezit en geef hem het beste wat er is voor een langere en veilige levensduur en dan bij voorbaat een product van Miller Oils en niet een leuke goedkope aanbieding uit een of andere bouwmarkt want ook hier geld, goedkoop is vaak duurkoop. Casper besluit de uitleg en verstrekt ons allen documentatie om het nog eens terug te lezen, tevens heeft hij het een en ander aan vloeistoffen bij zich welke tegen gereduceerde prijzen worden aangeboden. Al met al een leuke leerzame en gezellige avond en na dank aan Casper Hanken en het daarbij uitreiken van de traditionele MG baddoek wordt deze beneden met een hapje en drankje nog even voortgezet.

Andre van der Zwan


 

 

MG Car Club Holland
Op Instagram
Copyright 2020 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com