Links Forum Inloggen op Mijn MG

Ritverslagen 2018

Ritverslag Snertrit 28 Oktober 2018

Een ritverslag van Rob Bouman over de Snertrit

De laatste rit van het jaar, de weersverwachtingen zijn bijzonder slecht werkelijk geen idee hoeveel deelnemers hier aan deel zullen nemen.
De start en finish is in het clubhuis van de Haarlemse Zwemvereniging de Watervrienden aan de Piet Voskuilenstraat 3 te Haarlem
We hebben gevraagd om je voor deze activiteit per mail aan te melden, en dat werkt prima. De teller staat op 26 oktober op 33 auto’s.
Zondagmorgen naar Haarlem om onze Beach vlag te plaatsen en rond 12.00 uur komen de eerste MG open aan rijden. Open jawel, de lucht is strak blauw geen wolk te zien .
Na een welkomstwoord krijgt Carla het woord, zij heeft de rit uitgezet, en na een korte uitleg krijgt iedereen een prachtig verzorgd route boek.
Via Haarlem noord naar Bloemendaal  en via de Zeeweg naar Zandvoort, en terug naar Aerdenhout.
Van Aerdenhout naar Vogelenzang, Hoofddorp en Vijfhuizen worden aangedaan.
We rijden ineens op een parallelweg die langs de A9 gaat,  vele deelnemers kennen deze weg totaal niet, zo dicht bij en toch zover !!
Via Spaarnwoude  naar Driehuis, en via Santpoort weer terug naar Haarlem.
De eerste deelnemers zijn rond 16.00 uur terug en Jan en Daan hebben de snert al klaar staan die van excellente kwaliteit is.
Er wordt heerlijk gegeten van de snert en brood met spek.

Ik wil graag Carla bedanken voor de prachtige rit, Daan en Jan die de rit hebben nagereden, en voor de heerlijke snert hebben gezorgd, Paula en Sebastiaan voor de verzorging van koffie thee en het ingescheken van de erwtensoep.
En uiteraard de deelnemers want met deze rit hebben we een mooi MG ritten seizoen afgesloten.

Rob Bouman


Ritverslag 13 mei 2018

Een ritverslag van Simon Abbo & Lex Postma

Dit jaar hebben we voor het eerst de landelijke rit gereden. Voor het eerst, omdat ik eerder nog geen MG. bezat. Mijn co-rijder en sleutelmaat Simon bezit al jaren een oude MGA en MGB, maar zijn trots ligt helemaal uit elkaar voor grondige restauratie (body-off). Vorig jaar, mijn oude Volvo 145 uit '69 verkocht en een rode MGB aangekocht uit '68, waarna ik direct lid geworden ben van de MGCC. Na aanmelding bleek de regio coördinator NH zelfs mijn buurman Guy Kepel te zijn. Hoe toevallig! Guy heeft het stokje inmiddels overgedragen, maar hij heeft nog wel deze rit georganiseerd. Simon en ik keken er al weken naar uit, ook omdat het constant heerlijk weer was. Echter de zondag van de rit bleek in de voorspellingen een grillig dagje qua weersverwachting te worden.

Zondagochtend vertrokken we naar verzamelstartpunt Boerderij Langerlust te Amsterdam Zuid-Oost in de hoop op een mooie zonnige dag. Na een blik op de regenradar hadden we bij vertrek uit Heerhugowaard toch maar het cabriodak over ons heen getrokken, een goed besluit, daar de radarvoorspelling klopte en we onderweg getrakteerd werden op een aardachtige aantal millimeters.
Bij aankomst in Zuid-Oost was het weer al aardig opgeknapt en stonden alle MG's mooi uitgelijnd te pronken op de parkeerplaats. De deelnemers kregen een briefing en de route werd uitgereikt. Guy hield een praatje, waarna hij samen met zijn vrouw Anne de route uitdeelde.

De start was prachtig en het weer was goed. Wat een prachtig gezicht: al die mooi onderhouden auto's zo bij elkaar. Enkele kruisingen en stoplichten deden de mooie sliert oldtimers opsplitsen, maar dat mocht de pret niet drukken. Omdat het voor ons de eerste keer was, hadden wij maar besloten om lekker achter de stoet aan te gaan, zodat we lekker konden genieten van de mooie omgeving en ons niet hoefden te bekommeren om het navigatiewerk. Maar aangekomen in Muiden bleek de doorgang gesperd, waarna alle auto's omkeerden en wij als debiteurs prompt vooraan stonden en we bij een volgend stoplicht de hele stoet vrolijk in onze achteruitkijkspiegel konden waarnemen. Wij voelden ons nu enigszins verantwoordelijk om de stoet weer op het juiste pad te krijgen. Na keurig navigatie samenspel van Simon en Tom (Tom), hadden we snel de route hervonden.
Overigens hadden Guy en Anne een prachtige route door dorpjes en bosrijkgebied uitgestippeld.
Er waren talrijke bezienswaardigheden en stopmogelijkheden voor een versnapering of een sanitaire stop. Het verrassende einde van de rit werd veroorzaakt door het evenement "Geinloop" met een langere ongeplande wegafsluiting op het eindpunt. Helaas kreeg Guy dit halverwege de route te horen van de verkeersdienst. Door doortastend handelen konden Guy en Anne ons voor het einde van de route omleiden naar een parkeerterrein bij het AUSTIN museum te Vreeland, waar wij ook direct een bezoekje aan hebben gebracht en een kopje koffie hebben genuttigd.
Hierna was de route en de rit teneinde.

Terugkijkend op een geslaagde dag, waarbij we het merendeel heerlijk open hebben gereden en met een verrassend leuk einde.

M(et) G(roeten) Simon Abbo & Lex Postma


Ritverslag Vroege Vogel rit 28 April 2018

Hieronder treft u het ritverslag van de Vroege Vogelrit van 28 April 2018

Zaterdag 28 april gaat de wekken om 05.30 uur, want we gaan de “ VroegeVogelrit”  rijden. Om kwart over zes rijden we van huis op weg naar Katwoude naar Hotel van de Valk. Binnen wachten Henk en Ineke Vaandrager ons op. Een echte verrassing bij de koffie ons aangeboden door Rogier Verbeek en Petra Offeringa een petit- four met MG logo.

Henk heet alle 41 deelnemers hartelijk welkom, want op de parkeerplaats staan 21 MG’s van heel oud tot redelijk nieuw, De Regio Noord-Holland, regio Midden, regio West waren hier vertegenwoordigd. Tijdens de koffie krijgen we een uitleg over de te rijden route, met hier en daar een kanttekening over mogelijke wijzigingen in de route.

Om 07.30 rijden we de parkeerplaats af, en dan komen er uit Volendam de busjes met viskaren achter zich om ergens op een markt te staan. Zo ook in Edam, daar konden we niet verder want de markt werd opgebouwd. Als je dan rechts, links en weer rechts af gaat kom je weer op de aangegeven route. De na rijders Herman en Trudi Arts konden eerder die week niet zien dat er markt is op zaterdag.

Het mocht allemaal de pret niet drukken, want Henk en Ineke hadden een prachtige tocht uitgezet, en vreemd genoeg zou je verwachtten dat we in een lange file zouden rijden op dit vroege uur, maar daar is eigenlijk geen sprake van geweest. Dat Noord-Holland vele kleine wegen heeft langs o.a. het IJsselmeer is bekend, maar zo af en toe toch verrast over de gekozen route. Na zo’n drie uur te hebben getoerd kwamen we terug in Katwoude waar een heerlijk ontbijt buffet klaar stond.

De eerste rit van Noor-Holland zit erop, Henk en Ineke, hartelijk dank voor de mooie, maar vooral vroege vogel rit.

Tilly en Rob Bouman


Rit verslag Zomeravondrit 30 Juni 2018

Hieronder treft u het rit verslag van de Zomeravondrit. Dit verslag heeft ook in het MG Nieuws gestaan.

Zaterdag 3 juni hebben Jan van Dijkman en Daan Akersloot de zomer avondrit georganiseerd en uitgezet.
Verzamelen vanaf 18.00 uur ik “ Kwartje koffie “ te Heiloo .

Met Daan en Jan afgesproken dat we iets eerder aanwezig zijn om onze nieuwe Beach vlag te plaatsen. Tot kwart voor zeven zijn er 32 MG’s de parkeerplaats opgereden, een mooie opkomst.

Na het welkomstwoord hebben Jan en Daan uitleg gegeven over de te rijden route, en zijn al de MG’s de weg opgegaan.

Vanuit Heiloo richting Akersloot, langs het Noord Hollands kanaal richting Dorregeest, en zo naar Uitgeest. In Uitgeest zijn we richting Zaandam gereden over de prachtige Krommeniedijk richting Wormerveer.

Daan had om een MG vlag gevraagd, die we net nieuw hadden mogen ontvangen van Jos Wagenaar, want bij een leeg staand bedrijfspand stond wel een vlaggen mast, en ja hoor de MG vlag hing in top.

Want in Wormer werden we door Jan en Daan opgewacht met een heerlijk ijsje. Na deze koude lekkernij ging de route over het Enge Wormer Bartel Sluis pad en richting de Zaanse Schans. Via Assendelft richting Heemskerk en Castricum, langs Hennie Huisman in Bakkum en via Egmond binnen weer terug naar Heiloo.

Het was een fantastische avond, het weer zat enorm mee, de tocht die Jan en Daan hadden uitgezet was prachtig.

Een leuke bijkomstigheid waar we onderweg achter kwamen, er reden twee dames in een MG Midget illegaal mee, maar na deze fantastische avond gaat ze mij mailen om lid te worden.

Na afloop in Fletcher Hotel Heiloo onder het genot van een drankje zijn Jan en Daan hartelijk bedankt voor de prachtig uitgezette tocht in een mooi stukje Noord-Holland.

Rob Bouman


Foto verslag zondag 16 September 2018

Een rit uitgezet door Daan Akersloot en Jan van Dijkman. Het ritverslag volgt in het MG Nieuws.


 

Fotoalbums

Er zijn op dit moment geen fotoalbums gekoppeld...

MG Car Club Holland
Op Instagram
Copyright 2020 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com