Lid worden Forum Links Contact Inloggen op Mijn MG

In memoriam Pim van der Veer

Landelijk

Op 7 januari 2024 is ons erelid Pim van der Veer overleden. Pim was bijna 67 jaar lid van onze vereniging. In bijgaand memoriam herdenken wij Pim. In het eerstkomende clubblad zal hier ook aandacht aan worden geschonken.

Pim.... bedankt voor alles wat je voor de MG Car Club Holland hebt betekend.


In Memoriam

Pim van der Veer

20 februari 1936 – 7 januari 2024

 

Pim was een markant mens, een echte autofreak. Als jochie van dertien fietste hij al naar Rotterdam om bij alle showrooms folders van personenauto´s te verzamelen. Al vanaf zijn jonge jaren oefende de MG (en in de jaren vijftig was het voor hem de MG TD) een magische aantrekkingskracht op hem uit. Die auto had voor hem iets rijks en exclusiefs.

In 1957 kocht hij als 21-jarige een zeven jaar oude MG TD. Niet veel later werd hij gevraagd lid te worden van de MG Car Club, die twee jaar eerder opgericht was en inmiddels circa 50 leden telde. Al snel werd hij lid van de redactie en van 1961 tot 1964 lid van het bestuur. Ook van 1975 tot 1980 was hij als penningmeesterrespectievelijk secretaris lid van het bestuur.

Vervolgens deed hij de pr voor het lustrum van 1985. “En toen hield het een beetje op”, zei hij in een interview voor het lustrumboek 1955-2005.

Maar in het lustrumjaar 2005 keerde Pim weer terug in de schoot van de club, waar hij volgens eigen zeggen als een soort verloren zoon werd ontvangen.

Sinds maart 2014 was Pim ook weer lid van de redactie, en bleef dat tot zijn allerlaatste moment.

Pim was inmiddels aan zijn 12e MG bezig, een groene MGB uit 1980. Hij had daarvoor al vijf andere MGB’s‘versleten’.

Met zijn 67-jarig lidmaatschap was hij zeer vermoedelijk degene met ’s werelds langste lidmaatschap van een MG Car Club. Voor zijn grote inzet voor de club werd hij in 2015 benoemd tot erelid van de MG Car ClubHolland.

“De opgebouwde kennis en ervaring om onze MG’s rijdende te houden, mogen niet verloren gaan.Dat benadrukte hij tot het laatst toe. Maintaining the Breed, het erfgoed moet in stand gehouden worden. Een inspirerende oproep, van een markant mens.


 

Copyright 2024 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com