Lid worden Forum Links Contact Inloggen op Mijn MG

Belastingdienst trekt hoger beroep in

Landelijk

Het Gerechtshof Amsterdam heeft ons laten weten dat de Belastingdienst haar hoger beroep tegen de uitspraak van Rechtbank Haarlem, NIET zal voorzetten en heeft het beroepschrift in hoger beroep INGETROKKEN.


Hiermee komt een einde aan een geschil met de Belastingdienst over het ondernemerschap voor de Omzetbelasting. De procedure loopt sinds eind 2019 en onze vereniging is sinds 1 januari 2020 door de Belastingdienst als ondernemer voor de Omzetbelasting aangemerkt. Dit heeft een grote impact op de financiele situatie van de vereniging. Reden voor het bestuur om tegen deze beslissing in beroep te gaan.


In het beroep bij rechtbank Haarlem heeft het Hof in februari van dit jaar uitspraak gedaan. In deze uitspraak werd onze vereniging vrijwel volledig in het gelijk gesteld. Tegen deze uitspraak heeft de Belastingdienst nu haar hoger beroep ingetrokken.


Met terugwerkende kracht tot 1 januari 2020 zal de door de vereniging (ten onrechte) betaalde omzetbelasting worden terugbetaald. Tevens ontvangen wij een (gedeeltelijke) vergoeding voor de door ons gemaakte juridische kosten. De afwikkeling van deze kwestie zal in de komende weken plaatsvinden.


 

Copyright 2024 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com