Links Forum Inloggen op Mijn MG

octagon tour 2022

mg car club holland

KAARTLEES TRAJECTEN

Kaartlees trajecten


In het begin van het autotijdperk werden uithoudingsrally’s georganiseerd om de betrouwbaarheid van een auto te bewijzen. Later werden dit regelmatigheidsrally’s met een redelijk eenvoudig navigatie element. Eind jaren 60 werden de autorally’s steeds professioneler en gingen de snelheden verder omhoog. Toen ontstonden de snelheidsrally’s met proeven op afgesloten wegen. Veel rally’s zijn toen overgegaan naar oriëntatie ritten. De snelheid werd ingeperkt en de moeilijkheid van navigeren nam sterk toe. Nog steeds is dit een populaire en toegankelijke sport, ook onder twintigers.

Voor de liefhebbers bieden wij tijdens de 26e Octagon Tour 2022 een tweetal kaartlees trajecten aan op de zaterdag en de zondag. Dit jaar zijn specifieke trajecten uitgezet tussen Lelystad en Zwolle en tussen Weidum en Harlingen. De moeilijkheidsgraad en de te rijden afstand zorgen er voor dat deze trajecten prima als alternatief voor de lange route gereden kunnen worden. Deelnemers kunnen apart voor deze kaartlees trajecten inschrijven en ontvangen de opdrachten bij de start van de rit in Lelystad en Weidum. De kosten zijn €10,= per equipe en geven de mogelijkheid om één of beide trajecten te rijden. 

Snelheid is niet van belang, de juiste route vinden wel.


Op 1:50.000 topografische kaarten staan de routesystemen zoals “pijlen kortste route”, “punten vrije route”,  grensbenadering en “ingetekende lijn met blokkades”. Het doel is dat je eerst de route intekent aan de hand van de systemen. Daarna ga je de zelf ingetekende route rijden. Als je beide goed hebt gedaan dan vind je alle juiste controles.  In het reglement krijg je een beknopte uitleg van de kaartleessystemen. Met gezond verstand, puzzelzin en gevoel voor kaarten kan je moeiteloos de route volgen.

De route wordt gecontroleerd met letters en cijfers. Vroeger stonden er bordjes langs de weg. Nu hebben we daar een praktische app voor. Je smartphone wordt plots rally equipment! Met behulp van GPS wordt bepaald of je op de juiste route zit en krijg je een controle op je beeldscherm. Na afloop kan je ook precies zien hoe en waar je gereden hebt. Hoe leuk is dat? Wij maken gebruik van de Redrive GPS app, deze kun je eenvoudig op je telefoon downloaden door op het Redrive logo te klikken

Vind je escape rooms leuk? Houd je van spelletjes en geef je niet snel op? Altijd al eens klassieke kaartlees routes willen rijden? Grijp dan nu de kans om hier eens aan deel te nemen!


 

Copyright 2022 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com