Lid worden Forum Links Contact Inloggen op Mijn MG
Landelijk

Octagon Tour


Dit jaar wordt de Octagon Tour voor de 27e keer georganiseerd.

De Tour is uitgezet door ervaren rituitzetters, deze keer uit onze regio's IJssel-Vecht, Midden-Nederland, Veluwezoom en Oost. In deze toertocht tonen zij ons de mooiste plekken en routes door hun regio's. Wederom is de organisatie er in geslaagd een aantal aantrekkelijke stempelposten te vinden en bezoeken we o.a. dit jaar twee golfbanen.


Uiteraard ontbreken dit jaar de kaartlees trajecten niet, voor beide dagen zijn deze beschikbaar en kunnen liefhebbers van kaartlezen hun kunsten weer vertonen. Hoewel het geen wedstrijd is, zal er toch een leuk aandenken zijn voor het kaartleesteam dat de instructies het meest zorgvuldig heeft begrepen en gereden!

Let op, hiervoor dient apart (tegen een kleine vergoeding) te worden ingeschreven.


In 2023 -2024 staan veel activiteiten in het teken van het 100-jarig bestaan van het merk MG. Ook tijdens deze Octagon Tour is er een speciale activiteit en wordt jouw kennis over het merk MG op een ludieke wijze getest. Op de stempellocaties zullen hints gegeven worden zodat iedereen aan deze activiteit mee kan doen.

De winnaar krijgt een fantastische prijs, beschikbaar gesteld door Van Mossel MG.


En zijn we ons bewust van onze leefomgeving en de wijze waarop er - in toenemende mate - wordt gedacht over het gebruik van fossiele brandstoffen. Wij dragen dit jaar ons steentje bij door de Octagon Tour "CO2-neutraal" te verrijden. Dat doen we door een financiële bijdrage van €2,50 per inschrijving te doen aan de Stichting Trees for All. Zij hebben diverse projecten in Nederland in beheer waar mede met jouw bijdrage de natuur wordt uitgebreid of hersteld. Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je hier aan wilt meedoen. Overigens is ons routeboek, wederom verzorgd door de drukker van MG-Nieuws: MediacenterRotterdam, ook geheel CO2-neutraal tot stand gekomen.


Een Octagon met een programma < voor elk wat wils > en gebaseerd op de kernwaardes van de MG Car Club: gezelligheid, mensen samenbrengen en plezier maken, met een knipoog naar uitdaging en creativiteit in de uitgezette routes. 


Inschrijven kan vanaf  29 april om 12.00 uur. De inschrijving sluit op 30 juni. Wees er op tijd bij, het maximaal aantal deelnemers per startplaats is beperkt tot 50 equipes.

Het inschrijfformulier en de startplaatsen staan onderaan deze pagina. Let op: per 27 april is de stempelpost in Babberich onverwachts gesloten. Er is inmiddels een nieuwe locatie gevonden: Pannenkoekenhuis de Snippenhof in Duiven. 

Begin juli versturen wij de startbewijzen met het startnummer en overige informatie omtrent de startlocatie. 

Zien we jou straks ook aan de start?   


Voor vragen kun je contact opnemen met de organisatie: octagontour@mgcarclub.nl


 

Informatie voor deelnemers
Deelname reglement
Kaartlees trajecten
Foto albums
Sponsoren
Actuele verkeers informatie

Overzicht

Wanneer?
Zaterdag 02 september 2023 09.00 - Zondag 03 september 2023 18.00 Zet in mijn agenda (ics)
Locaties
Epe, Leuvenum, Nijkerk, Zoelen, Mook, Duiven, Hummelo, Holten
Prijs
€ 60,- per equipe voor (ingelogde) leden € 90,- per equipe voor niet-leden
Extra: Kaartlees rit
€ 10,- per equipe Meer info Word lid!

De jaarlijkse Octagon Tour is een evenement waar je tenminste éénmaal bij wilt zijn geweest. Sinds 1997 hebben ruim 9.400 equipes deelgenomen. Veel vriendschappen zijn tijdens de Tour ontstaan. Ervaren rituitzetters hebben de mooiste routes door hun regio uitgewerkt en zitten stempelaars klaar op de stempelposten om de deelnemers te ontvangen en weer op weg te sturen voor de volgende korte of lange route. Ondertussen geniet je van ons mooie Nederland.

Zien we jou straks ook aan de start?


 


De routes zijn ook dit keer uitgezet door ervaren rituitzetters van onze regio's IJssel-Vecht, Veluwezoom, Oost en Midden-Nederland. Zij laten de mooiste plekjes van hun regio aan ons zien. Deelnemers hebben de keuze uit korte (totaal 450 km) of lange etappes (totaal 580 km) tussen de stempelposten. Zo is er de keuze om van bezienswaardigheden te genieten of kunnen er veel kilometers worden gemaakt. En als je kaartlezen leuk vindt, dan is er ook dit jaar een kaartleesonderdeel, waarvoor je vooraf kunt inschrijven. Voor elk wat wils!


 


Tijdens de Tour worden vanuit een centrale locatie de actuele verkeers situaties gecoördineerd en aan de deelnemers verstrekt. Zo blijf je lekker ontspannen rijden en worden onverwachte verkeerssituaties tijdig bekend gemaakt.


 


In het routeboek is een QR code opgenomen waarmee je toegang krijgt tot de toeristische informatie van de regio's waar wij rijden. Leuke wetenswaardigheden: om te bezichtigen of te fotograferen. 


Link naar de pagina op de website Toeristische tips

QR code:


 


De adressen van de start/stempelposten zijn:

EPE

Fletcher Hotel-Restaurant Epe-Zwolle, Dellenweg 115, 8161 PW Epe, 0578 612 814

LEUVENUM

The Links Valley, Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg 117, 3852 PT Ermelo, 088 352 3000

NIJKERK

Hotel De Roode Schuur, Oude Barneveldseweg 98, 3862 PS Nijkerk, 033 246 1602

ZOELEN
Betuws Golfcentrum de Batouwe, Oost Kanaalweg 1, 4011 LA Zoelen, 0344 624 370

MOOK

Herberg Restaurant 't Zwaantje, Groesbeekseweg 106, 6585 KH Mook, 024 696 1434

DUIVEN

Pannenkoekenhuis De Snippenhof, Parallelweg 23, 6922 HP Duiven, 0316-282818

HUMMELO

Hotel Café Restaurant De Gouden Karper, Dorpsstraat 9, 6999 AA Hummelo, 0314 381 214

HOLTEN

Hotel/Gasterij ’t Losse Hoes, Holterbergweg 14, 7451 JL Holten, 0548 363 333


 


Deelnemers zorgen zelf voor hun overnachting. De stempelposten zijn altijd in de buurt van diverse overnachtingsmogelijkheden. Per startplaats starten er maximaal 50 equipes, dus tijdig je overnachting regelen wordt aangeraden.


Hier enkele suggesties: waar overnachten?


 


De 27e editie van de Octagon Tour 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door onze adverteerders en sponsoren:

- BenedenBoven - Wiel Taxaties - MediaCenterRotterdam - Van Mossel MG - Carteam Autobedrijf Rovee Veenis - MG Car Club Holland - Kuiper Verzekeringen - Octagon Car Care - KEK premiums -


 


Hier kun je een overzicht van de laadmogelijkheden voor je electrische auto (bij de start/stempelposten) downloaden


 


Wat is er nieuw? Sommige dingen moet je niet veranderen. Zo zijn de routes ook dit jaar in nauwe samenwerking met de betrokken regio's tot stand gekomen, waarmee zij jou de mooiste plekjes van hun regio laten zien. En is jouw rallyschild weer gepersonaliseerd. Wel nieuw is ons jaarthema. Deze Tour staat in het teken van het 100-jarig bestaan van het merk MG. En zijn we ons bewust van onze leefomgeving en de wijze waarop er - in toenemende mate - wordt gedacht over het gebruik van fossiele brandstoffen. Wij dragen dit jaar ons steentje bij door de Octagon Tour "CO2-neutraal" te verrijden. Dat doen we door een financiële bijdrage aan de Stichting Trees for All. Zij hebben diverse projecten in Nederland in beheer waar mede met onze bijdrage de natuur wordt uitgebreid of hersteld. Je kunt op het inschrijfformulier aangeven of je hier aan wilt meedoen.


                           


 

Inschrijfformulier

Bent u lid?

Bent u lid van de club? Log dan eerst in, dan vullen wij de meeste gegevens al voor u in. Klik hieronder om in te loggen.

Log in

Kies een (andere) startlocatie

Clubgegevens

Een clubnaam is verplicht.

Persoonlijke gegevens

Vul uw initialen in.
Een voornaam is verplicht.
Dit is een verplicht veld!
Een achternaam is verplicht.
Vul uw straatnaam in.
Vul uw huisnummer in.
Dit is een verplicht veld!
Vul uw postcode in.
Vul uw woonplaats in.
Dit is een verplicht veld.
Vul uw telefoonnummer in.
Vul uw e-mailadres in.

Extra: Kaartlees rit

Er wordt € 10,- extra in rekening gebracht.
Meer informatie.

Navigator

Voertuiggegevens

Ik geef de MG Car Club Holland toestemming de verstrekte gegevens te verwerken.
Ja, ik steun het initiatief voor een donatie aan Stichting Trees for All
Ik heb het reglement gelezen en ga hiermee akkoord.
Dit is een verplicht veld!

Betaalwijze

Nadat alle velden ingevuld en het formulier verzonden is, wordt u doorgestuurd naar onze betaalprovider. Hier kunt u direct via iDeal uw betaling doen en wordt uw inschrijving bevestigd.

Bekijk alle startlocaties
Copyright 2023 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com