Lid worden Forum Links Contact Inloggen op Mijn MG
Landelijk

Octagon Tour 2022     17 & 18 september 2022


Dit jaar wordt de Octagon Tour voor de 26e keer georganiseerd.

De Tour is uitgezet door ervaren rituitzetters, deze keer uit onze regio's Noord, Noord-Holland en IJssel-Vecht. In deze "IJsselmeer" toertocht tonen zij ons de mooiste plekken en routes door hun regio's, welke verbonden zijn door twee dijktrajecten. In het noorden rijden we via de Afsluitdijk van Friesland naar Noord-Holland en via de Houtribdijk steken we vanaf Enkhuizen over naar Lelystad, in de regio IJssel-Vecht. Wederom is de organisatie er in geslaagd een aantal bijzondere stempelposten te vinden en bezoeken we ook dit jaar weer een autoshowroom, nu gevuld met prachtige klassiekers.


Uiteraard ontbreken dit jaar de kaartlees trajecten niet, voor beide dagen zijn deze beschikbaar en kunnen liefhebbers van kaartlezen hun kunsten weer vertonen. Hoewel het geen wedstrijd is, zal er toch een leuk aandenken zijn voor het kaartleesteam dat de instructies het meest zorgvuldig heeft begrepen en gereden!

Let op, hiervoor dient apart (tegen een kleine vergoeding) te worden ingeschreven.


Een Octagon met een programma < voor elk wat wils > en gebaseerd op de kernwaardes van de MG Car Club: gezelligheid, mensen samenbrengen en plezier maken, met een knipoog naar uitdaging en creativiteit in de uitgezette routes. 


Inschrijven kan vanaf 1 mei om 12.00 uur. De inschrijving sluit op 30 juni. Wees er op tijd bij, het maximaal aantal deelnemers per startplaats is beperkt tot circa 50 equipes. Het inschrijfformulier en de startplaatsen staan onderaan deze pagina. Let op: bij de startplaats Harlingen zal er op zaterdagochtend gestart worden vanaf de Heerlijkheid van Menaam (Menaldum), hiervoor schrijf je in op de startplaats Harlingen.
Begin juli versturen wij de startbewijzen met het toegekende startnummer en overige informatie omtrent de startlocatie. 

Zien we jou straks ook aan de start?   


Voor vragen kun je contact opnemen met de organisatie: octagontour@mgcarclub.nl


 

Informatie voor deelnemers
Deelname reglement
Kaartlees trajecten
Foto albums
Sponsoren
Actuele verkeers informatie

Overzicht

Wanneer?
Zaterdag 17 september 2022 09.00 - Zondag 18 september 2022 18.00 Zet in mijn agenda (ics)
Locaties
Harlingen, Dirkshorn, De Rijp, Lelystad, Zwolle, Oldemarkt, Heerenveen, Weidum
Prijs
€ 60,- per equipe voor (ingelogde) leden € 90,- per equipe voor niet-leden
Extra: Kaartlees rit
€ 10,- per equipe Meer info Word lid!

De jaarlijkse Octagon Tour is een evenement waar je tenminste éénmaal bij wilt zijn geweest. Sinds 1997 hebben ruim 9.100 equipes deelgenomen. Veel vriendschappen zijn tijdens de Tour ontstaan. Ervaren rituizetters hebben de mooiste routes door hun regio uitgewerkt en zitten stempelaars klaar op de stempelposten om de deelnemers te ontvangen en weer op weg te sturen voor de volgende korte of lange route. Ondertussen geniet je van ons mooie Nederland

Zien we jou straks ook aan de start?


 


De routes zijn ook dit keer uitgezet door ervaren rituitzetters van onze regio's Noord, Noord-Holland en IJssel-Vecht. Zij laten de mooiste plekjes van hun regio aan ons zien. Deelnemers hebben de keuze uit korte (totaal 450 km) of lange etappes (totaal 580 km) tussen de stempelposten. De routes zijn dit jaar wat langer vanwege het feit dat er twee dijken in de Tour zijn opgenomen. Hierdoor is de rijafstand iets langer, maar zal de rijtijd over de dijktrajecten korter zijn. Zo blijft er de keuze om van bezienswaardigheden te genieten of kunnen er veel kilometers worden gemaakt. En als je kaartlezen leuk vindt, dan zijn er op beide dagen kaartleestrajecten waarvoor je vooraf kunt inschrijven. Voor elk wat wils!


 


De deelnemers ontvangen uiterlijk een week voorafgaand aan de start een link naar de digitale routes. 


De routes van de Octagon Tour 2017 - 2021 zijn voor leden beschikbaar via deze link: Digitale routes

De routes van de Octagon Tour 2022 worden na de Tour aan deze link toegevoegd


 


Tijdens de Tour worden vanuit de locatie Heerlijkheid van Menaam de actuele verkeers situaties gecoördineerd en aan de deelnemers verstrekt. Zo blijf je lekker ontspannen rijden en worden onverwachte verkeerssituaties tijdig bekend gemaakt.Dit jaar wordt in het routeboek een QR code opgenomen waarmee u toegang krijgt tot de toeristische informatie van de regio's waar wij rijden. Leuke wetenswaardigheden, om te bezichtigen of te fotograferen. 


Link naar de pagina op de website Toeristische tips

QR code:


 


De adressen van de start/stempelposten zijn:

Het Brouwdok, Nieuwe Willemskade 8, 8862 RZ Harlingen               

www.hetbrouwdok.nl

Golfbaan Dirkshorn, Groenvelderweg 3, 1746 EE Dirkshorn               

www.golfbaandirkshorn.nl

Hotel De Rijper Eilanden, Zuiddijk 2A, 1483 MA De Rijp                         

www.derijpereilanden.nl

De Rede van Bataviahaven, Schoonzicht 412, 8242 KH Lelystad            

www.derede.nu

Mercure Hotel Zwolle, Hertsenbergweg 1, 8041 BA Zwolle                      

www.mercure-hotel-zwolle.nl

Carrosso Classic and Sportscars, Eekstraat 2, 8375 HN Oldemarkt    

www.carrosso.nl

Hotel2Heerenveen, Schans 65, 8441 AC Heerenveen. Dit hotel is door de gemeente Heerenveen aangewezen als opvanglocatie voor vluchtelingen en is niet beschikbaar voor hotelkamer reserveringen                   

www.hotel2heerenveen.nl

Hotel Restaurant WeidumerHout, Dekemawei 9, 9024 BE Weidum      

www.weidumerhout.nl


 


Deelnemers zorgen zelf voor hun overnachting. De stempelposten zijn altijd in de buurt van diverse overnachtingsmogelijkheden. Per startplaats starten er maximaal 50 equipes, dus tijdig je overnachting boeken wordt aangeraden.


Hier enkele suggesties: waar overnachten?


 


Wordt op of na 1 mei lid van onze vereniging en maak gebruik van een speciaal Octagon aanbod:

Een lidmaatschap voor de rest van dit jaar voor slechts  € 30,= EN deelnemen aan de Octagon Tour voor € 60,= in plaats van € 90,= per equipe. Bij aanmelding voor het lidmaatschap betaal je de regulier verschuldigde contributie, de actiekorting wordt direct na inschrijving voor de Octagon Tour aan je terug betaald.  Lid worden


 


De 26e editie van de Octagon Tour 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door onze adverteerders en sponsoren:

BenedenBoven - KEK promotionele produkten - Kuipers Verzekeringen - MediaCenter - Octagon Car Care - Rovee Veenis - Wiel taxaties - vanMossel MG


 

Octagon Tour 2022

De inschrijving is gesloten.
Bekijk alle startlocaties
Copyright 2022 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com