Lid worden Forum Links Contact Inloggen op Mijn MG
Landelijk

MGB 60 jaar


60 YEARS OF FUN, de jubilerende MGB onder de aandacht                                    

In dit jaar is het 60 jaar geleden dat de MGB roadster beschikbaar kwam.

In 1962 konden de MG ontwerpers nog niet voorzien dat het type MGB en al zijn afgeleide  modellen zo een groot succes zouden opleveren.

Terugkijkend op 60 jaar MGB valt op dat dit een van de meest verkochte en nog altijd zeer gewilde MG type is gebleven. In totaal zijn er circa 522.000 B en BGT’s verkocht. Tel je daar de afgeleide modellen als BGT V8, MGC en RV8 bij op dan kom je op ongeveer 550.000 verkochte auto’s.


In Engeland wordt het 60 jarig jubileum van de MGB gevierd op 25 september in Gaydon.

In Nederland laten wij dit jubileum ook niet ongemerkt passeren.

Onder de slogan ’60 years of fun’ besteden wij het hele jaar door aandacht aan het jubileum van dit meest succesvolle MG type. We denken dat deze slogan wel goed weergeeft wat de B nog steeds te bieden heeft.


Hoofdactiviteit is de grote meeting tijdens de British Auto Jumble van 19 juni a.s. in het Lido Park, Vijverlaan in Waalwijk.

Alle MGB en MGB GT eigenaren worden opgeroepen deze 19e juni met hun auto naar Waalwijk te komen waar een speciaal deel van het Auto Jumble terrein is ingedeeld voor de jubilerende MGB.

Hier komt ook een modellenoverzicht van de diverse typen MGB die het door de jaren heeft opgeleverd. Zowel fabrieksmodellen als aftermarket modellen.

Voorinschrijving op het jubileumevent is wenselijk.
Je kunt dan aangeven met welke MG type, bouwjaar en kenteken u komt en eventueel de jubileum car badge bestellen. Gebruik hier de NU INSCHRIJVEN knop voor.
Bij aankomst op het terrein kun je gelijk doorrijden naar een gereserveerde plek die op jaartallen ingedeeld gaat worden.

Extra info via mgb register.


Limited edition jubileum artikelen bestellen

Er verschijnt een mooie metalen jubileum car badge (10x9 cm) - in een gelimiteerde oplage - voor op de auto, die bij voorinschrijving te koop is. Wij leggen deze voor u klaar tijdens het event of sturen het desgewenst naar u op. U kunt via de NU INSCHRIJVEN knop, deze car badge bestellen.

Deze badge is ook als textiel badge verkrijgbaar. Hiervoor werken wij samen met Dasle. Via onderstaande link kunt u deze direct bij hen bestellen en afrekenen:

Bestelknop

Daarnaast zijn er speciale shirts met geborduurd jubileum logo te koop. Er is een keuze uit heren en dames shirts in een brede kleurvariatie. Ook hiervoor werken wij samen met Dasle en kunt u deze via onderstaande link bestellen en afrekenen:

Bestelknop

Voorbeelden van de car badge en de textiel badge:
 

 
  textiel badge (85*75 mm) car badge (10*9 cm)

 

Overzicht

Wanneer?
Zondag 19 juni 2022 09.00 - 17.00 Zet in mijn agenda (ics)
Locatie
Lido Park, Vijverlaan, Waalwijk

Koppeling met jouw agenda

Op deze website vind je een overzichtelijke agenda met alle evenementen van de MG Car Club Holland. Wil jij deze evenementen automatisch in de Outlook, Apple of Google agenda krijgen? Abonneer je dan direct.

Bekijk uitleg
Copyright 2023 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com