Lid worden Forum Links Contact Inloggen op Mijn MG
Landelijk

De Informatie- en Onderdelendag GEANNULEERD


Houten-beurs op 11 september a.s. gaat niet door

 

De MG Informatie- en onderdelendag (beter bekend als de “Houten-beurs”) heeft in januari 2021 en 2022 geen doorgang kunnen vinden vanwege corona. Voor dit jaar stond de beurs gepland op 11 september a.s. Met het beursteam hebben we alles in het werk gesteld om een aantrekkelijke beurs neer zetten, maar helaas is dit niet gelukt. Het aantal inschrijvingen blijft ver achter bij onze verwachtingen. Van zowel de leden van de MGCC, de MGATO en de MGTTO als de binnen- en buitenlandse handel is er sprake van weinig belangstelling.

 

Te weinig aanmeldingen

Sinds eind mei 2022 staat de teller op 98 verhuurde tafels. Dat is ongeveer 1/4 van het benodigde aantal om uit de kosten te komen. Ook het aantal te koop aangeboden auto’s (vier) blijft ver achter bij wat wij normaal kunnen inschrijven (25-30). Mede veroorzaakt door de Brexit zijn vrijwel alle Britse handelaren in nieuwe en gebruikte onderdelen niet meer bereid naar Houten te komen. Veel handelaren die niet op onze uitnodiging voor 2022 gereageerd hebben, zijn persoonlijk gebeld. Slechts een enkeling gaf zich nog op. Het overgrote merendeel gaf aan niet meer te komen.

 

Diverse redenen

Voor het niet deelnemen aan onze Houten-beurs horen wij een flink aantal redenen, zoals:

  • Sinds corona zijn we wat anders gaan doen;
  • Wij doen geen beurzen meer;
  • Internethandel heeft de beurzen overbodig gemaakt;
  • In september zijn we met vakantie;
  • We staan van 8 tot 11 september op de Classic Car Show in Maastricht;
  • We gaan 10 en 11 september naar de International Autojumble Beaulieu.

 

Geen opvolgers

Door het geringe aantal aanmeldingen is het niet mogelijk om een volwaardige MG-beurs neer te zetten. Dit is ook voor ons (Maria en Kaj van Ginkel en Jos Rijsemus) een grote tegenvaller. In de afgelopen dertig jaar hebben we nog niet meegemaakt dat er zo weinig belangstelling is voor onze MG Informatie- en onderdelendag.

Dit zou de laatste MG Informatie- en onderdelendag zijn die door Maria en Kaj van Ginkel georganiseerd wordt. In het afgelopen jaar is binnen de MGCC, MGATO en de MGTTO naarstig gezocht naar vrijwilligers die hun taken willen overnemen, maar dit is helaas niet gelukt.


 

Namens het beursorganisatie-team, Maria en Kaj van Ginkel en Jos Rijsemus

Overzicht

Wanneer?
Zondag 11 september 2022 10.00 - 17.00 Zet in mijn agenda (ics)
Locatie
Houten Expo

Koppeling met jouw agenda

Op deze website vind je een overzichtelijke agenda met alle evenementen van de MG Car Club Holland. Wil jij deze evenementen automatisch in de Outlook, Apple of Google agenda krijgen? Abonneer je dan direct.

Bekijk uitleg
Copyright 2022 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com