Links Forum Inloggen op Mijn MG

Oost-Brabant

Op deze welkomspagina van de regio Oost Brabant vindt u nieuws en activiteiten van deze regio.


Korte berichten:

Covid-19 Het Corona virus.

Alle activiteiten zijn voorlopig "Onder Voorbehoud". De reden daarvoor is Covid -19. Geadviseerd door het RIVM heeft de overheid een aantal maatregelen afgekondigd waardoor vele activiteiten van de MGCarclub Holland niet kunnen doorgaan. De huidige stand van zaken worden samengevat in onderstaand bericht van het bestuur van de MGcarclub:

(Brief van Bestuur MGCC:)

MGCCH en het Coronavirus in mei, juni en juli 2020  

De MG CAR CLUB HOLLAND VOLGT de ACTUELE ADVIEZEN van het RIVM

Nu de overheid de beperkende maatregelen heeft verruimd, is het de vraag of er ook voor onze clubactiviteiten, zoals clubavonden en tourritten, weer mogelijkheden komen. Het bestuur heeft, rekening houdend met de geldende richtlijnen, deze mogelijkheden overwogen en komt tot de volgende condities waaronder regio’s enige activiteiten zouden kunnen opstarten. 

De belangrijkste voorwaarde is dat de geldende richtlijnen worden gevolgd: 

 1. Voorkom om anderen te besmetten en voorkom om besmet te raken, wetende dat het gezondheidsrisico toeneemt met de leeftijd.
 2. Mensen met een verhoogd gezondheidsrisico kunnen beter niet deelnemen aan groepsactiviteiten.
 3. Vermijd drukte, zie ook de RIVM-adviezen.

Onder een aantal VOORWAARDEN acht het bestuur enige activiteiten van de MG Car Club Holland mogelijk. Deze voorwaarden zijn:

 1. OPGAVE VOORAF voor deelname aan een activiteit is verplicht en VOL = VOL.
 2. Bij aankomst bij de activiteit VERKLAART iedere deelnemer SCHRIFTELIJK dat deze:
  1. geen verkoudheid of luchtinfectie of koorts had in de laatste 24 uur
  2. de laatste 2 weken geen contact had met iemand met een bewezen Covidinfectie
  3. zich ook zal houden aan evt. overige door de MGCCH gestelde voorwaarden
  4. voor eigen verantwoordelijkheid deelneemt aan de betreffende activiteit
 3. Alle personen moeten 1,5 METER AFSTAND van elkaar houden (behalve personen uit eenzelfde huishouden), op terrassen moet die 1,5 meter altijd aangehouden worden. De meeste besmettingen zijn immers het gevolg van overdracht van besmette speekseldruppeltjes.
 4. Horecaterrassen moeten vooraf gereserveerd worden (vanaf 1 juni).
 5. Vanaf 1 juni mogen max. 30 mensen bij elkaar komen, vanaf 1 juli max. 100 mensen.

Ieder lid en diens partner zullen de afweging moeten maken of het plezier wat aan een activiteit van de MG Car Club beleefd kan worden opweegt tegen het gezondheidsrisico van deelname daaraan.

Bestuur MG Car Club Holland


Overige korte berichten.

Clubavond van 16 oktober gaat niet door. 

De eerstvolgende regioactiviteit van  2020  1 clubavond met een thema. Zie Events. Aanmelden is noodzakelijk i.v.m Covid 19. Max. aantal per clubavond is 30 pers.

Brabantse grote Rivierenrit 23 augustus 2020 (regio Oost Brabant).   Van deze rit - uitgezet door Jose en Ed Dinslage - is spontaan door Dhr J van der Lugt  een digitale GPX versie gemaakt.  U kunt deze downloaden om de rit (nog eens) te kunnen rijden met behulp van navigatieapperatuur. Met dank aan Dhr J. van der Lugt! 

Klik hier om bij het GPX bestand te komen en deze te downloaden:

Rivierentocht gpx bestand downloaden

 


Het jaarverslag van 2019 is gereed zie :  Jaarverslag 2019

Verslag Clubavond 15 nov. Ladiesnight met workshop Brazilaanse Percussie (zie themaverslagen)

Verslag Clubavond 18 okt. De bouw en ontwikkeling van bouwkranen (zie Themaverslagen)

De eerst volgende regioactiviteiten:

Deze kunt u vinden op het rechterdeel van deze pagina. Alle regioactiviteiten van Oost Brabant in 2020 zijn hier met alle bijbehorende  informatie ingevuld.

Van alle gereden regioritten kunt u de verslagen vinden onder "Ritverslagen" en de foto's hiervan. (zie: "Gallary")

Heeft u ook leuke foto's gemaakt van regioactiviteiten en wilt u die delen met andere regioleden dan kunt u deze sturen naar Frits Majoie   frits@majoie.eu 


Bourgondisch Brabant.
De regio Oost Brabant telt ruim 300 leden en is een regio met Bourgondisch hart en natuurlijk vele mooie MG's !

Een regio waarbij gastvrijheid en gezelligheid voorop staan. Het echte hart van regio Oost Brabant wordt echter gevormd door mensen. Mensen die naast hun Bourgondisch hart ook hart hebben voor de MGCC. Dat komt tot uiting in de spontaniteit voor het uitzetten van ritten, het samen organiseren van activiteiten, technische clubdagen en natuurlijk het samen gaan rijden met de MG in de eigen regio, maar we ook graag elders! Op deze pagina zullen we proberen om u zo goed mogelijk te informeren over komende activiteiten zoals ritten, thema's van clubavonden of bijzondere bezoeken. Zoals al aangegeven kunt u via deze pagina ook korte verslagjes en foto's vinden.  Kijk zeker altijd even naar de agenda op "Regio Evenementen" en voor verslagen van reeds gehouden activiteiten naar "Ritverslagen" en "Themaverslagen" (rechts op deze pagina.) Het contact adres voor de Regio Oost Brabant is  emailadres:  

regiooostbrabant@mgcarclub.nl of tel:

  06-12595052


Clubavonden en Regiohome Oost Brabant.

Als regel is er elke 3de vrijdag van de maand in het regiohome van Oost Brabant een clubavond aanvang 20.00 uur.  Op de clubavonden in de zomermaanden - juli en augustus - na  proberen we daar regelmatig ook een thema aan te verbinden.

Het adres van de regiohome van Oost Brabant is:

De Stapperij Spoordonkseweg 80 5688 KE Oirschot tel 0499-573671     

www.destapperij.nl


Regioalbum

Voor foto's Klik op  < FOTO ALBUMS >

Op dit deel van de pagina kunt u van alle activiteiten steeds leuke foto's vinden. Heeft u ook leuke foto's van ritten en of activiteiten die de moeite waard zijn om deze op regiopagina te plaatsen. U kunt deze laten toevoegen aan het regioalbum. Zie hiervoor onderaan op de pagina het kopje: Regiofotoalbumbeheerder


Regionieuwsbrief.

De leden van de regio worden op meerdere manieren over de diverse activiteiten geinformeerd. Naast MG-nieuws en deze website is er ook een Regio nieuwsbrief. Voor aanmelden kunt u zich tot de regiocoordinator wenden.

Graag wensen wij u namens alle regioleden hartelijk welkom!


Het regioteam Oost Brabant:

Technische Club-en Taxatiedagen:           Marius Erven en Gert Stolk

Regiofotoalbum beheerder/fotogalerie:  Frits Majoie

Waarnemend Regio Coordinator:              Johan Vos,

Regiocoordinator

Jan Wijnen  Hunze 13 5032 ET Tilburg  

013-4670275  of  

06-12595052

        regiooostbrabant@mgcarclub.nl


 

Clubavonden en clublocatie

Elke derde vrijdag van de maand is er een clubavond. Aanvang: 20.00 uur.

De clubavonden worden gehouden in "De Stapperij" Spoordonkseweg 80 5688 KE Oirschot tel: 0499-573671  www.stapperij.nl  Op de regioclubavonden zijn ook leden uit andere regio's steeds van harte welkom!

Clubavonden met thema

Met een zekere regelmaat proberen we deze regioclubavonden te verrijken met een interessant thema over alles en nog wat rondom onze hobby. De aankondiging van de thema's kunt u vinden in de "Regio evenementen" rechts op de pagina. Heeft u nog ideeën en voor een thema op een van de komende clubavonden? Email naar:  regiooostbrabant@mgcarclub.nl

  Ondersteuning

De regio kent vele actieve leden waar de regiocoördinator op kan terugvallen. Veel zaken worden spontaan achter de schermen door de leden geregeld. Een regiocoördinator is ook wel eens niet beschikbaar. Daarom heeft hij zich verzekerd van een ondersteuner en waarnemer;
Johan Vos.
Burgemeester Kolfschotenstraat 5
5616 DD Eindhoven T. 040- 2516167

  Regiofotoalbumbeheerder

Het regiofotoalbum wordt beheerd door Frits Majoie. Hij draagt zorg dat de toegezonden foto's van ritten en activiteiten op de regiopagina komen.  Dit kan zijn als een foto bij een verslag maar ook het plaatsen van een fotorapportage onder het kopje "fotoalbum". Foto's voor het regioalbum kunt u zenden naar Frits Majoie

frits@majoie.eu   

(Vermeld bij de foto's de datum en de benaming van de rit of activiteit.)


 

Regio bestanden

mgcch-en-het-coronavirus-in-mei-juni-en-juli-2020-3.docx
Copyright 2020 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com