Links Forum Inloggen op Mijn MG

Ritverslagen 2017

Zomeravondrit 17 juni 2017

Op 17 juni hebben wij onze zomeravondrit gereden, de door Alex Mol uitgezette rit was er weer een die er mocht zijn. Langs dijkjes, smalle polderwegen en dorpjes en langs Alex de ijscoman, die halverwege de rit ijsjes aan de deelnemers uitdeelde.

Enthousiast kwam iedereen weer terug bij het  Geestmerambacht, een natuurgebied boven Alkmaar met een groot meer, waar ook de start van de rit was. Dankzij het mooie weer konden wij tot laat in de avond nog op het terras gezellig napraten en hebben kunnen genieten van de ondergaande zon die een geweldige schittering op het water gaf; een succesvolle afsluiting van de zomeravondrit.

Alex bedankt!

Guy Kepel


Landelijke rit Regio Noord-Holland 9 juli 2017

Landelijke rit zondag 9 juli 2017: Langs meanderend water en statige monumenten:

Het weekend van 8 en 9 juli stond geheel in het teken van de MG. Na eerst 8 juli het British race festival bezocht te hebben hadden we

de landelijke rit van Noord-Holland op onze agenda staan, met als thema langs meanderend water en statige monumenten.

Op de Tomtom stond vanuit Katwijk binnendoor een uur en een kwartier. Maar doordat we de weg moesten delen met enorme aantallen wielrenners

werd dit al gauw een uur en drie kwartier. Aangekomen bij boerderij “Langerlust”aan de Gaasperplas in Amsterdam, wisten we niet wat we zagen het zag er letterlijk zwart van de Mg's.

Tijdens de briefing van regio coördinator Guy Kepel werden de laatste puntjes op de i gezet en vertelde hij dat er ondanks de concurrentie van het race festival toch nog het respectabele aantal van 63 equipes zich hadden ingeschreven. Nadat we eerst rustig een kopje koffie hadden gedronken en omdat we het niet prettig vinden om met 63 auto's achter elkaar te rijden vertrokken we van een zo goed als lege parkeerplaats. Na een uur gereden te hebben werd het tijd om te lunchen, ergens op een terras aan het water, binnen hoorden we een hoop geroezemoes bleken er fans van Max Verstappen op een groot scherm de race te volgen.

Via Loosdrecht, Kortenhoef en Breukelen met zijn authentieke waterlinie, kwamen we al gauw langs de Vecht terecht. Met al zijn mooie buitenplaatsen, Nijenrode en de voormalige militaire gevangenis Nieuwersluis, een prachtige route. Alleen bij constructie bedrijf F.Prins gingen we even de fout in want we zagen nergens de tekst F.Prins. Maar gelukkig wist Wim van Rijn vanuit zij motorverleden dat dit het pand was wat we zochten.

Richting De Hoef, Mijdrecht, Uithoorn en Aalsmeer reden we richting Amsterdamse Bos. Begeleid door laag overkomende vliegtuigen kwamen we bij het eindpunt “Chez Faviez” .

Al met al een prachtige dag met een zeer duidelijk routeboek en graag willen we onze Noord-Hollandse mede clubleden namens de gasten uit “West”bedanken voor deze mooie rit.

Marja en Peter Verhart


Verslag jubileumrit 25 jaar Regio Noord-Holland

Dat hadden de bouwers van de Grote of Sint Laurenskerk te Alkmaar 500 jaar geleden toch niet kunnen bevroeden, dat op zaterdag 13 mei 2017 aan de voet van de kerk 47 MG’s geparkeerd zouden staan. Nog geen 40 meter van deze historische plek werd 25 jaar geleden de MGCC regio Noord-Holland opgericht in het café “De 13 Balcken”. De viering van het jubileum werd daar ingezet. De opkomst was groot, zodat niet iedereen in de herberg zijn koffie en gebak voorzien van het MG-logo kon nuttigen. Buiten deed een mager zonnetje haar best en de donkere wolken wilden we gewoon niet zien. Het was wel even beslissen, rijden we vandaag dicht of open. Tot het laatste besloten de meesten, vertrouwend op de informatie via de appjes op hun telefoons. Na door onze regio coördinator Guy te zijn toegesproken en iedereen een fraai route boek en rallyschildje had gekregen, vertrok de karavaan het polderland in. De believers in regensensors en apps kwamen toch na een uur bedrogen uit en moesten alsnog de kap op doen.

De rit voerde ons langs kronkelende weggetjes en dijkjes waar stuurmanskunst vereist was. De geroutineerde uitzetters Henk en Ineke hadden zo veel mogelijk de dorpskernen vermeden op een enkele na die zo karakteristiek is voor de streek. Onderweg werd hier en daar nog wat pech gemeld waaronder Bob, de organisator van onze jaarlijkse sleuteldag, die hulp kreeg van de WW. Het is overigens goed te zien, dat bij pech direct meerdere clubleden voor je klaar staan. Het tekent de goede sfeer in onze regio MGCC. Bijzonder vond ik het groene, landelijke parcours wat gekozen was om van Assendelft richting de Sluizen bij IJmuiden te komen. Na deze te zijn gepasseerd was het even opletten geblazen om de afslag naar de Theeschenkerij nabij Beeckenstein niet te missen. Inmiddels had de zon aan kracht gewonnen. Op het terras werd door iedereen genoten van een drankje en na gekeuveld, later gevolgd door een uitstekend verzorgd buffet. Voldaan van een fantastische rit met culinaire toegift ging een ieder huiswaarts. Deze zeer geslaagde jubileumviering was te danken aan de zorg en inzet van Guy en het Regioteam. Wat hebben wij het met hen getroffen.

Piet Schilte


Vroeg Vogel rit 22 april 2017

Mijn zoon Mika (9) en ik hebben dit jaar meegedaan aan de vroege vogel rit. Voor mij een kans om het lidmaatschap weer nieuw leven in te blazen na een stilte periode van 8 jaar. Voor onze zoon een kennismaking met het fenomeen toertocht. En voor de MG een kans om zich te laten testen als betrouwbare partner voor de Octagon. Dit omdat hij eind vorig jaar in allerijl met een vers gereviseerde motor weer de weg op was gegaan als onze trouwauto sinds een verblijf van ruim 4  jaar onder een kleed te hebben doorgebracht in de hoek van de garage.

Onze (mijn vrouw en ik) laatste toertocht dateert alweer uit 2008 waarna er ander prioriteiten op onze weg kwamen zoals onze drie kinderen en het starten van een eigen onderneming. Maar zoals wel vaker met oude gewoontes krijg je op een gegeven moment toch de kriebels om die Octagon weer eens te gaan rijden als de mogelijkheid zich weer aandient.

Dus na zoals gezegd eind vorig seizoen wat kleine testritjes om het in ieder geval onze trouwdag uit te houden en in de winter nog wat werkzaamheden "zoals een koppeling repareren die het begaf" nu maar een paar toertjes gaan rijden om te kijken of er niet meer verbetert moet worden om de Octagon probleemloos door te kunnen gaan.

En dit leek mij dus ook een leuk moment om onze zoon hiervoor mee te nemen als navigator. Dus met Alex Mol afgesproken om 6:15 om eerst een paar baken koffie te nuttigen, want het blijft natuurlijk vroeg voor mij. Maar niet voor onze eigen vroege vogel, die was blij verrast dat hij nu wel eens voor 7 uur zijn bed uit mocht. Om 7 uur de Midget's in en op naar de Rijper eilanden om ons in te schrijven.

Daar aangekomen op de parkeerplaats meteen Nico Baas weer tegen het lijf lopen waar ik twee dagen daarvoor in zijn Triumph center ook al uitgebreid en even hartelijk was ontvangen en mijn eerste lijstje met (te bestellen) onderdelen had ingeleverd voor het verbeteren van onze Midget.

En wat bleek, Dat was ook die ochtend weer the place to be voor een warme bak koffie en een stuk cake halverwege de rit.

Maar eerst naar binnen bij de Rijper eilanden voor wat extra uitleg over de te rijden route van Hans Guitonau, die samen met zijn vrouw Paula deze prachtige rit had uitgezet voor ons , het routeboek en de inschrijving.

Vervolgens de auto in en Mijn zoon Mika het routeboek gegeven en na een kleine uitleg onze weg gezocht met Alex in onze kielzog.

De prachtige route ging via de Beemster richting de IJsselmeerdijk via Hoorn richting de Streek naar de tussenstop in Zwaagdijk bij Nico waar die eerder genoemde warme bak koffie al op ons stond te wachten.

Nadat we weer een beetje door gewarmd waren en onze maag gevuld en blaas geleegd ging de route weer verder.

Nu gingen we richting Opperdoes naar Twisk en via de Langereis en Hoogwoud naar onze eindbestemming The Irish Cottage in Oude Niedorp alwaar een heerlijk Engels ontbijt op ons stond te wachten.

Al met al een prachtige rit waarbij we weer langs mooie en door mij nog nooit gereden weggetjes zijn geleid waarbij mijn nieuwbakken navigator met vlag en wimpel geslaagd is maar de MG toch weer een zwak puntje liet zien wat toch echt aangepakt moet worden voor 20 mei.

Dus wat mijn betreft missie geslaagd op meerdere fronten.

O ja en mijn zoon liet weten dat hij ook graag mijn navigator wil zijn tijdens de volgende regio rit als het mocht van zijn moeder.

Menno van Wijk en Mika van Wijk uit Ursem


 

MG Car Club Holland
Op Instagram
Copyright 2020 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com