Lid worden Forum Links Contact Inloggen op Mijn MG

MG meets Morgan 25-9-20121

Verslag van de Morgan- MG Friendship Run 2021 op 25 september in de regio Zeeland / West Brabant

 

Ook dit jaar wordt de “Morgan - MG Friendship Run” georganiseerd op 25 september.

Atske en ik zijn ook de vorige keer van de partij geweest met MGA en dat was ons goed bevallen. Dus ook deze keer weer ingetekend op deze rit.

Vanuit Kalmthout rijden we, nadat we onze B&B gasten waren vertrokken, binnendoor naar het verzamelpunt. Het beloofd een mooie zonnige dag te worden, maar onderweg zien we donkere wolken boven de Oesterdam. Oei, toch regen? We houden het droog en komen om 10.15 aan bij de “Oesterdam Dining & Lounge” Oesterdam 3 4691 PV Tholen. Bij aankomst op de Oesterdam mogen wij onze wagens parkeren op de “Kiss and Ride” parkeerplaats. Wat een plek! Schitterend gelegen aan het water en prachtige huisjes om te verblijven. Een aanrader. We parkeren onze A naast een prachtige TD. Licht blauw en donkerblauw met donkerblauwe bekleding. Wat een plaatje. We raken aan de praat met de eigenaar en berijder. De auto is al 20 jaar in bezit, maar is pas sinds 2 jaar af en wordt er mee gereden. Een geweldig verhaal.

 

Op naar de koffie en de Bolus. We hernieuwen oude contacten en herkennen een aantal Morgen liefhebbers van de vorige keer. Leuk! De gesprekken gaan gewoon verder en dan blijkt maar weer dat een gezamenlijke interesse mensen bindt. Of het nu een Morgen is of een MG, rijden met een bijzondere Engelse auto blijft een genoegen.

 

We vertrekken om 11.00 uur en rijden via het eiland Tholen richting Schouwen- Duiveland. De organisatie, verzorgd door Hans Dekkers van de Morgen club en Wim Koopman van de MGCC, heeft ons op voorhand voorzien van de nodige gps-bestanden. We kunnen dus optimaal genieten van de omgeving en de prachtige dorpen waar we doorheen komen. Helaas snapte mijn GPS-systeem niet altijd wat de bedoeling was, maar gelukkig hadden we ook een routebeschrijving. Daarmee loodst Atske ons vakkundig door het Zeeuwse land.

 

Onderweg was het wel oppassen geblazen. We kregen een 10-tal foto’s mee van gebouwen. Objecten variërend van een molen tot dijkhuisjes en een moderne woning. Spannend en je bekijkt de omgeving met andere ogen. Waar zou nu toch die molen zijn en waar ligt dat huis met de mooi bewerkte voordeur? Van de 10 vinden we er uiteindelijk 8.

 

De lunch gebruiken we bij “Wijnhoeve de Kleine Schorre” in Dreischor. Heerlijke broodjes, soep en een kroket. Wel even het coronapaspoort tonen voor je binnen mag. Maar gelukkig zijn de regels alweer soepeler een kunnen we gezellig aan schuiven bij 2 koppels. Er ontspint zich een gezellig gesprek. De tijd vliegt en we moeten alweer door.

In de middag steken we de Ooster Schelde over om “kruip door sluip door” via Noord en Zuid-Beveland richting de Brabantse Wal te rijden. Voor de Zeelandbrug worden we verwacht voor een “technische proef”. Wat zou dat wel niet zijn? Het blijkt dat de bestuurder wordt geblinddoekt en dat de bijrijder aanwijzingen moet geven. Bedoeling is om zo snel mogelijk een parcours door pionnen af te leggen. Goed luisteren en goed de instructies opvolgen is de boodschap. Het lukt en het ging sneller dan ik dacht. Een van onze voorgangers zagen we bijna over de dijk verdwijnen, maar iedereen overleeft het en we kunnen onze weg verderzetten. Na nog door een prachtig landschap met afwisselend, dijkjes, dorpjes en bossen te rijden, even te moeten wachten voor de brug om alle zeilboten door te laten komen we aan op onze eindbestemming.

Een prachtige rit met hier en daar wat lange doorsteken zodat we uiteindelijk ongeveer 150 kilometer hebben gereden.

Het eindpunt is bij Jan en Nelleke Ghering op Groot Molenbeek. Hier wacht een wel verdiende versnapering en voor hen die zich hebben ingeschreven een heerlijk diner gecreëerd op de Big Green Egg. Wat een experience!

Heerlijk privé voor ons gezelschap in een ruime, rustieke omgeving.

 

Maar alvorens we gaan genieten van al dit lekkers is er nog een prijsuitreiking! Hans Dekkers neemt het woord. Het was een lastige opgave om de winnaars uit te zoeken. Dus gekozen voor een winnaar voor de foto’s, een winnaar voor de beste tijd van de technische proef en een winnaar voor de beste combinatie. Stefan en Inge Streep wonnen met 1 min en 1 seconde de technische proef, Ineke en Kees de Rijke hadden 9 van de 10 foto’s goed en….. wat schets onze verbazing Atske en ik wonnen de 3-e prijs, de combi. 8 foto’s goed en een tijd van 1 minute 14 seconde. Het maakt deze dag nog geslaagder. Ook het weer was deze na zomerdag in september perfect.

 

We kijken terug op een geslaagde dag, waar in we oude vriendschappen hernieuwen en leuke nieuwe contacten maken. Rond 21.00 rijden we tevreden terug naar Kalmthout. Wim, MG, en Hans, Morgan, bedankt!

 

Atske en Heert-Jan Dokter Villa Konijnenberg Kalmhout.

Fotoalbums

Er zijn op dit moment geen fotoalbums gekoppeld...

Copyright 2024 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com