Re: Overdrive

#2
Charles, we weten niet veel van je auto, behalve dat het een MGB is.  Er is helaas geen simpele oplossing in de zin van wrijven met een warm doekje. Wil je de fout zelf opsporen?
Verondersteld dat je een overdrive schakelaar in het dashboard hebt die goed bereikbaar is, neem dan één draad van de schakelaar los en sluit een stroom meter aan tussen deze draad en de schakelaar. Heb je een auto van een later bouwjaar en een moeilijk bereikbare schakelaar, zoek dan de gele draad in de verbindingen tussen de voorste kabelboom en de achterste kabelboom (onder de motorkap naast de zekeringkast), neem deze los en sluit hiertussen de stroom meter aan. Als deze met de overdrive schakelaar op "aan", contact aan en de pook in de vierde versnelling ongeveer 1 ampere (800 mA) aangeeft, weet je dat elektrisch alles in orde is. Elke afwijking hiervan wijst op een elektrisch fout, die je kunt vinden door systematisch het circuit te volgen met een spannings meter of proeflampje. Hiervoor zul je een schema voor het juiste bouwjaar moeten raadplegen. Verdachte punten zijn de schakelaar op de versnellingsbak en de aansluitdraad aan de overdrive magneetspoel.
Als je echter wel de 800 mA meet, heb je te zoeken naar een mechanische/ hydraulische fout en dat begint met het controleren van het olie niveau in de versnellingsbak.
Verder kun je nog het reguliere onderhoud doen aan de overdrive (filter, O-ringen) zoals eerder meermaals beschreven op deze pagina's o.a. door Don van Riet.
Wil je zelf de fout opsporen en heb je daarbij hulp nodig, raad ik je aan gerichte vragen te stellen.
Groet, Steef.

PS. Vergat nog te vermelden dat bij een vroege B met een D-type overdrive de te meten inschakelstroom wel aanmerkelijk hoger is dan 800 mA,

Re: Overdrive

#4
Nog een simpel advies:
Controleer het oliepeil zoals Steef aangeeft
Rij de MG warm zoals Hans aangeeft
Geef hem warm flink op z'n donder 3500 toeren of meer en schakel dan de overdrive in.
Als hij het voor de winter wel deed heb je kans dat hij het dan nu ook weer gaat doen.
cron