overdrive

#1
hallo mijn MGB 1966 rijd heerlijk maar de overdrive is om gek van te worden.
Wie heeft er een oplossing voor mijn overdrive die de eerste 10 a15 km met koude motor goed werkt, maar daarna (ik denk als hij warm word er weer uitschiet en de hogere toeren van de 4 weer pakt.
Dan moet ik het gas weer los laten en rustig gaan rijden. Misschien is er een specialist die dit kan repareren voor mij ?
Henny Bockling

Re: overdrive

#2
Beste Henny.

Check alvorens je er dieper induikt twee dingen:
Het oliepijl. Je vindt de pijlstok achter de speakerconsole onder de rubber dop onder het tapijt. Even hengelen is wel nodig. Bijvullen met minerale 20W50 motorolie.
De solenoïde, vierkant plaatje onder de overdrive, is met een stekkertje verbonden met de draad die van de inhibitor schakelaar komt. Dit stekkertje M+V schoonmaken of vernieuwen.

Wellicht kan je dit zelf. Succes,

Henny Beumer

Re: overdrive

#3
Als eerste het oliepeil inderdaad. En dan - als jouw overdrive consistent na 10-15 km ermee ophoudt denk ik aan een inwendige lekkage bij de solenoid (dat kan een simpel O-ringetje zijn). Na 10-15 km is de bakolie warm, en dus dunner dan koude bakolie, dus lekt gemakkelijker weg. Er zijn genoeg specialisten (land der blinden - eenoog) die dit kunnen fixen. Waar zit jij ergens?
cron