olie verschnellingsbak

#1
Goedendag.

Ik zag dat de olie versnellingsbak op het minimum staat.
Alleen ik weet niet wat voor motorolie er in zit. Maar ik weet niet welk .....SAE30 ?
De olie is nog schoon, kan ik er gewoon 20-W50 bijvullen ? of is het dan beter om het geheel te vervangen met 20-50W of moet het echt Sae 30 zijn?

mvgroet Rene

Re: olie verschnellingsbak

#3
Uiterlijk na 24.000miles ofwel 40.000km moet de olie sowieso vernieuwd worden. Ken je de verversingshistorie niet dan is vervanging altijd aan te bevelen , waarna je dan de volgende keer in het onderhoudsschema kan aanhouden. Castrol classic 20W50 is en blijft de beste keuze.. Jaren terug toen Brezan nog iets dikkere 20W60 olie goedkoop verkocht heb ik die ook wel toegepast,omdat daar me de bak iets stiller liep. Nog dikkere olie mag niet, want daar kan de overdrive unit niet tegen en dunnere olie is niet aan te bevelen omdat de bak dan lawaaieriger wordt. Zakt het peil sneller in gebruik dan verwacht, lekt waarschijnlijk de achterste keerring van bak of OD, als er olie uit het gat in het Bellhouse komt kan dat ook door de keerring aan de voorkant komen. Echter de meeste olie uit deze laatste opening komt meestal langs de achterste keerring van het motorblok lopen

Re: olie verschnellingsbak

#4
Wil ook nog een duitje in het zakje doen. In mijn 53 jaar MG beleving heb ik nog nooit een versnellings bak gevuld
met 20W50. Altijd Penrite gearbox oil 30. Is soms niet gemakkelijk te verkrijgen ,maar Imparts heeft het altijd op voorraad. Is zeer geschikt voor O.D bakken. Wil niet zeggen dat het beter is ,maar wel altijd een goed gevoel bij.
cron