knipperlicht MGB V8 1976

#1
Knipperlichten werken niet.
Ook relais (onder dashboard) en beide groene dashboardlampjes werken niet bij inschakelen met knipperlichthandel.
Alarmverlichting werkt wel, ook relais en beide groene dashboardlampjes werken gewoon.
Knipperlichthandel aan stuurkolom werkt - ogenschijnlijk - naar behoren, grootlichtschakelaar - zelfde handel - doet het gewoon.
Ik weet het even niet meer...

Re: knipperlicht MGB V8 1976

#3
Hallo Martin,

Rob heeft gelijk, richting aanwijzer en alarmlichten zijn 2 relais. Waarschijnlijk is je richtingaanwijzers relais defect. Als het goed is zitten beide relais naast elkaar onder het dashboard aan de bijrijders zijde naast/achter de ruitenwisser motor. Mocht je besluiten het ruitenwisser relais voor een electronisch relais te vervangen, geeft een mooie regelmatige knipper van je richtingaanwijzer, dan moet je ook je ook je alarmlicht relais voor een elektronische vervangen.
Have Fun, make history in de polder

Re: knipperlicht MGB V8 1976

#4
Vaak zit de onderbreking in de alarmschakelaar. De voeding (groen) voor de richtingaanwijzer flasher komt via de kontakten 7 en 8 van de alarmschakelaar. Daar deze weinig gebruikt wordt, kunnen deze kontakten oxideren. Even flink heen en weer rossen van de alarmschakelaar kan het probleem opheffen (voor zolang het duurt).
Gr. Steef.

Re: knipperlicht MGB V8 1976

#6
Waarom kozen de ontwerpers voor het onderbreken van de voeding voor de RA flasher door de alarm schakelaar en niet voor de simpele oplossing van Wim?
Als in het veronderstelde geval van een vaste voeding (groen) op de RA flasher zowel de alarm lichten als de richtingaanwijzer worden ingeschakeld zullen de twee flashers elkaar ontregelen en zal de groene voeding onbedoeld met de bruine voeding worden verbonden. Ik denk dat de MG technici dat geen goed idee vonden.
Gr. Steef.