Brandstofpomp / benzinepomp problemen

#1
goede avond allen,

ik heb sinds enkele dagen problemen met mijn brandstofpomp. na een tourdagje (ongeveer 100 km) zette ik mijn passagier thuis af en ging op huis aan. Echter was ik nog niet de straat uit of de motor stopte ermee, meteen gekeken naar de bougies, de benzine etc. en wat bleek, er kwam geen benzine meer uit de benzineslang. ik heb gekeken naar wat hiervan de rede kon zijn. ik kwam er al gauw achter dat het de benzinepomp was die het niet meer deed. wanneer ik met het handvat van een schroevendraaier er tegenaan tikte begon hij wel weer en kon ik verder. maar na een kleine kilometer weer het zelfde probleem.
dit bleef het geval, dat ik een km kon rijden door er even een tik tegenaan te geven. nu doet hij dit ook niet meer en is dus de pomp volledig gestopt.

kortom herkent iemand dit probleem en zou iemand een (mogelijke) oplossing voor mij hebben.

alvast heel erg veel dank!
mvg. Giel Smits

Re: Brandstofpomp / benzinepomp problemen

#2
Beste Giel, een bekend fenomeen. De benzine pomp bevat contactpuntjes, na lange tijd komen er problemen.
Oplossing de pomp reviseren of nog handiger de eigen pomp laten reviseren of een gereviseerde pomp (met inruil van je eigen pomp) kopen bij Pel de Haas, Veenendaal (website www.su-benzinepompen.nl)
Of een nieuwe vervangende SU (of ander merk) kopen bijvoorbeeld bij een van de handelaren/adverteerders in ons maandelijkse clubblad,
cron