Re: deursloten lepeldeur MG.B

#2
Dag Wim,
Het is mij niet geheel duidelijk. Is je slot defect? Of is je handgreep defect? of is het missen van een sleutel waarom je de sloten wil vervangen? Het slotcilindersysteem van de MGB is van een zodanige eenvoud dat hiervoor altijd wel weer een sleutel via de goede autosleutel specialist is te verkrijgen? Let op: gewone sleutelmakers kunnen je hier niet mee helpen, Er zijn dan 2 belangrijke zaken: De sleuven (groefjes in de lengterichting ) die de toegang tot de de cilinder "beveiligen" Deze eerste beveiliging is makkelijk te ontdekken door via vrienden die ook een MGB hebben te vragen of de sleutel ook in jouw slot past. De kans dat deze toegang geeft is zeer groot want er zijn maar zeer weinig modellen. (kleine serie) Heb je een sleutel gevonden deze gevonden, maak daarvan dan 2 foto's (van beide zijde) ga daarmee dan naar de gespecialiseerde autosleutel maker. Hij kan je dan vrijwel zeker aan passende sleutels helpen. Hij geeft je waarschijnlijk alle sleutels in die serie even mee om uit te proberen. Want ook van de "vertanding" zijn maar een beperkt aantal modellen. Op deze manier heb ik al enkele leden kunnen helpen. Sloten vervangen vanwege het ontbreken van een sleutel is naar mijn idee het laatste wat je moet doen. Is het slot of de de handgreep defect dan zijn deze als gebruikt zeker nog te bekomen bij o.a. Damen en Kroes te Boxtel of Locoparts te Oirschot. Succes Jan Wijnen
Laatst gewijzigd door Regio Oost-Brabant J.W. (1030) op 24 jan 2021, 16:09, 2 keer totaal gewijzigd.

Re: deursloten lepeldeur MG.B

#3
Ook ik ben redelijk verbaasd over de vraag in ieder geval hoe de vraag gesteld is.
Niet meer in bezit van een reservesleutel, dus nog een sleutel in bezit ?
Of is het enige overgebleven exemplaar verloren en erachter gekomen dat er geen reserve is ?
Ik heb zelf louter latere RBB's. maar ik weet dat de sloten voorzien zijn van een nummer, het sleutelnummer. Indien deuren en bagageklep gelijk sluitend zijn kijk eerst op het bagageklep slot.
Anders gevalletje van deurbekleding losmaken en kijken wat er op het slot slaat, neem aan dat linker en rechter deur wel gelijk sluitend zijn ?
Het is mogelijk in Engeland (wel ff minder leuk na de Brexit) om op sleutelnummer sleutels te bestellen, zijn vaak FS... code sleutels.

Re: deursloten lepeldeur MG.B

#5
Een goedenavond allen ,
Zoals jullie al aangaven is de vraag verkeerd gesteld, mijn vraag had moeten zijn ,wie heeft er nog een setje lepeldeursloten te koop ,ik heb momenteel nog 1 slecht passende sleutel bij deze auto ,maar zoals jullie al aangaven is dit een moeilijk item.
Ik had zelf ook al wat gegoocheld op internet en zelf ook de sleutelprof gevonden ,en inmiddels contact gehad met die persoon, en ook een afspraak gemaakt , dus hopende dat di ook wordt opgelost .
Allen bedankt voor het meedenken !
Groet . Wim