Olie lekkage

#1
Mijn 78er mgb lekt olie (welke niet :lol: ) maar bij loopt het langs de zgn oilcovers. Nu heb ik de pakkingen vervangen door kurken pakkingen, er zaten rubberen pakkingen in maar het lekt nog steeds. Welke pakkingen kan ik het beste gebruiken en met welk aanhaalmoment moet ik de bouwen vast draaien?
Een dag niet gewerkt is een dag vrij geweest

Re: Olie lekkage

#2
Hallo Gerrit,

De kurken pakkingen zijn prima. Ik het deze ook in mijn 77'er B zitten. Het is belangrijk om de dicht vlakken, zowel aan het blok en de covers goed schoon en vet vrij te hebben. Zie foto. Daarna de pakkingen met wat olie bestendige vloeibare pakking monteren.

Vergeet ook niet het kleine rubbertje 12A1176 en de fiber ring 2K4958 te vervangen, zie het boek van Moss. vlgs mij heb ik beide covers voorzien van de 12A1176, en ze zijn dicht.

Ik heb zo geen exact aanhaal moment voor je, maar ik schat in dat je 10 NM, of misschien zelfs al met 6-8 NM een prima resultaat hebt. Je kunt wel zien of de pakkingen mooi zijn aangedrukt en er wat vloeibare pakking naar buiten wordt gedrukt. Voor je gaat monteren check even of je covers recht zijn.

Succes met het afdichten.

Mvrgr Gerrit
blok.JPG
Have Fun, make history in de polder