Binnenspiegel

#1
Onlangs nieuwe binnenspiegel voor mijn TF gekocht.
Deze heeft 5 aansluitdraden. Zwart= massa, geel= constant stroom. Daarnaast nog rode, witte en paarse draad. Ik vermoed dat één van deze de schakeldraad van de portieren is. Bij testen doen deze niets. Heeft iemand voor mij een aansluitschema.

Re: Binnenspiegel

#3
MGF schema.
Onder "interior lamps" vind je een schema van een binnenspiegel met twee lampjes en twee schakelaars. Die heeft helaas maar drie aansluitingen.
Zwart: massa,
licht groen (jouw gele?): plus 12 volt
paars: deurkontakt via Multi Function Unit.
Jouw witte en rode draad ontbreken in het schema.
Wat zit er nog meer in de spiegel, een alarm led?
Hopelijk hoor je dat nog van de Mgf specialisten, het schema vermeldt het niet.

sb30.jpg

Re: Binnenspiegel

#4
Hallo Jaques,

Steef van de Brink heeft helemaal gelijk, alleen je vermeld bij jouw TF niet het bouwjaar. Maar belangrijker de gebruikte boord elektronica verraad of het bovenstaande schema toepasbaar is. Als je een rechthoekige afstandsbediening hebt dan is het bovenstaande schema van toepassing. Achter die zekeringen kast zit de bordeaux rode multifunctionele unit achter de zekeringenkast en die schakelt en vertraagd de interieur verlichting. Indien jouw TF uitgevoerd een ronde afstandsbediening of zitten er mini zekeringen in de zekeringen kast, dan heb je een zogenaamde Pektron TF en dan is het complete elektronische schema van die TF anders want Rover heeft letterlijk de gehele boord elektronica voor model jaar >2004 vervangen en die zijn onderling niet uitwisselbaar. De Pektron scu schakelt veel functies waaronder de interieur verlichting en kan falen. Met met een diagnose is een evt defect in de Pektron eenvoudig te achterhalen. Overigens vermoed ik dat je een spiegel van de latere Chinese TF'jes hebt want is de connector een op een uitwisselbaar ???


Mocht je meer info nodig hebben stuur dan een bericht naar technical@mgfregister.nl van de MGCarClub.

Succes!

Peter van Poppel
Iedereen aan de F & TF !!