Te Koop - MGB Roadster 1970

#1
Vraagprijs: EUR 17.950

Deze MGB cabrio (bijnaam "Poppy") is in 1995 vanuit Californie naar Nederland geimporteerd. Deze roestvrije Amerikaanse versie is daarom voorzien van de kenmerkende extra richtingaanwijzers aan de zijkant van de auto, 3 ruitenwissers op de voorruit en een absorberend dashboard zonder dashboardkastje.

De van oorsprong gele auto is tijdens de restauratie in 2004 geheel gestraald en daarna in rood gespoten. Tijdens de restauratie zijn veel onderdelen vervangen. Het volledige herstel is uitvoerig vastgelegd met foto's en beschrijvingen (meegeleverd)
Daarnaast heeft in 2022 herstel van de cilinderkop en koppakking plaatsgevonden, evenals revisie van de radiateur en diverse kleine onderdelen.

De auto heeft originele schijfremmen voor, trommelremmen achter (beiden niet bekrachtigd) en een niet-bekrachtigde stuurinrichting.
De versnellingsbak heeft een elektrische overdrive. De bumpers zijn origineel chroom met rosetten en de auto staat op prachtige stalen spaakwielen met vleugelmoeren.

De auto staat sinds de aanschaf net als bij de vorige eigenaar in een garage bij huis en is een ware mooi weer-auto die al decennia geen regendruppel heeft gezien!

Een handbediende hoofdschakelaar maakt het mogelijk de accu uit te schakelen om te accu te beschermen tegen leegloop. Daarnaast heeft de auto een startonderbreker.

De kap is in uitstekende staat en ziet er als nieuw uit. Daarnaast wordt er een regenkap en stofhoes meegeleverd, evenals diverse kleine reserve onderdelen, lampen en gereedschappen.

Alle facturen van onderhoud van afgelopen jaren zijn beschikbaar, evenals een aantal boeken over de MGB, onderdelen en het onderhoud.

De auto is vrijgesteld van APK en wegenbelasting en met een oldtimer verzekering van slechts een paar euro per maand is het een heel voordelige manier om van een mooie zomerdag te genieten! Een toerrit of rally is deze auto zeker toevertrouwd!

Helaas moet ik afscheid nemen van deze heerlijke cabrio omdat de maxi-cosi's er niet in passen en hoop daarom een vervent liefhebber als volgende huis van Poppy te vinden!

Contact via jwnijendijk@gmail.com
MGB2.jpg
Bijlagen
MGB.jpg
12_MGB.jpeg
11_MGB.jpeg
10_MGB.jpeg
09_MGB.jpeg
08_MGB.jpeg
07_MGB.jpeg
06_MGB.jpeg
05_MGB.jpeg
04_MGB.jpeg
03_MGB.jpeg
02_MGB.jpeg
01_MGB.jpeg
cron