Pagina 1 van 1

Sterke bezinegeur bij volgetankte auto

Geplaatst: 10 jun 2022, 07:23
door Rens Driessen (210195)
Beste medeleden,

Ik heb mijn MG f sinds oktober 2021 en merk dat als ik mijn MG vol tank dat er dan een sterke benzinegeur vanaf komt als ik aan het rijden ben. Weet iemand waar dit mee te maken heeft?
Zou fijn zijn als dit opgelost kan worden.

Hoor het graag.

Rens

Re: Sterke bezinegeur bij volgetankte auto

Geplaatst: 20 jun 2022, 14:50
door Peter van Poppel (160084)
Een goede middag,

controleert u eens of na een rit rijden en de motor volledig is opgewarmd of de tankdop sist als u deze verwijderd of bij gemonteerde dop u er tegen aan duwt. De gassen in de tank worden afgezogen waardoor er dus onderdruk in de tank moet zijn. Dat is het gesis dat we willen horen. Dit systeem is echt pas actief als de motor opgewarmd is. Sist de de tankdop niet, kijk eens of u een tankdop kunt lenen van een ander lid en herhaal de test . Als de dop dan wel sist dan heeft u het probleem gevonden. Er zit een ventiel en ring in de dop en dat kan defect gaan. Doppen zijn nog nieuw te krijgen en de bestaande cylinder kan worden over gezet. Als het om een MGF gaat, dan heb je meteen de upgrade TF dop met de groene ring. Mocht het dit niet zijn dan zijn de koppelingen op de pomp/zender unit verdacht, alsmede die afdichtingen maar dat vereist meer diagnose werk.

Mocht je er niet uitkomen stuur dan een mailtje naar technical@mgfregister.nl van de mg car club en dan kunnen we samen kijken naar een oplossing.