Wielmoeren

#1
Het losmaken van de wielen van F en TF geeft in de praktijk nogal eens wat weerstand.
Dat komt omdat de dopmaat 19mm of 3/4 inch niet meer past.
De oorzaak is, dat monteurs van banden- en garagebedrijven, graag de slagmoertol of luchtsleutel gebruiken voor het los en vastdraaien van de wielmoeren. De schroefdraad is daarbij meestal ook nog gortdroog en roestig of er is geen momentsleutel gebruikt.
De RVS-kapjes op de moeren hameren daardoor uit en gaan los zitten en worden steeds groter zodat de dop niet meer past
In de jaren 90 is er een MG Rover werkplaats bulletin uitgegeven waarmee gewaarschuwd werd voor dit fenomeen, maar die kennis is in de loop der tijd vaak verloren gegaan.
Om het probleem netjes op te lossen, is er eigenlijk maar een remedie en dat is om de wielmoeren te vervangen en geen luchtgereedschap meer te gebruiken voor los- en vastmaken.
De originele wielmoeren zijn best prijzig en niet overal verkrijgbaar maar er is een goed bruikbaar alternatief met moeren van Febi Bilstein 29463.
Daarvan verschillen de prijzen, dus even zoeken. Ik vond ze bij autoonderdelenonline voor rond de 1,80 incl btw, exl verzendkosten.
Ze zien er iets anders uit dus het mooiste is om ze allemaal te vervangen wat in de praktijk ook meestal nodig is.
Ook is er ooit een bulletin geweest waarin erop werd gewezen dat de pasrand van de naaf licht ingevet moet worden voordat het wiel geplaatst wordt.
Dit voorkomt dat het wiel later heel lastig te verwijderen is als gevolg van corrosie.
cron