De nieuwe kap met glazen ruit zakt deze niet voldoende

#1
Ik heb een nieuwe kap (hood) geïnstalleerd met een glaze achterruit. Op zich mooi en strak. Maar de kap zakt niet voldoende om goed door de achteruit spiegel alles te zien. Om e.a. reden zakt de achteruit niet naar de bodem waardoor de kap niet voldoende laag komt. Het is niet vlak. Ik kan ook de cover niet aanbrengen dan steekt hebt geheel er boven uit.

Heeft iemand ervaring met de glazen ruit? Wat kan de oplossing zijn of moet ik de ruit vervangen door plastic?

Met groet,

Brian

Re: De nieuwe kap met glazen ruit zakt deze niet voldoende

#2
hallo Brian,
ik heb enige tijd geleden ook een nieuwe kap met glazen ruit laten installeren. De eerste keer ging wat stroef maar daarna ging het soepel en paste het vouwdak met ruit prima in de ruimte achter de hoofdsteunen. Ook de hoes kan er weer over. Ik ga er van uit dat je geen rolbeugels gemonteerd hebt. Ik heb die wel: van Mike Satur. Die laten genoeg ruimte voor dak met glazen ruit. Sommige andere merken nemen meer ruimte en dan past die glazen ruit niet meer.

Re: De nieuwe kap met glazen ruit zakt deze niet voldoende

#4
hoi Brian, na installatie van mijn kap had ik precies hetzelfde probleem. Vroeg mij ook af of ik niet beter een kunststof ruit had moeten kiezen. Zo'n glazen ruit buigt niet. Uiteindelijk de ruit met enige druk onder de rand gekregen. Vanaf dat moment zat alles op z'n plek en de kap ivalt sindsdien moeiteloos in de ruimte achter de hoofdsteunen. Mogelijk dat bij installatie alles nog wat moest oprekken.
cron