Vervangen versnellingsbak door 5 bak Sierra

#1
Heeft iemand ervaring met de vervangingen van z'n MG B -bak (1970 USA model) door een 5 versnellingsbak van een Ford Sierra? Waar loop je dan tegenaan, kan ieder Sierra bak daarvoor worden gebruikt? Zijn er aanpassingen nodig aan de carrosserie en/of differentieel? Waar moet specifiek op worden gelet, etc, etc.?

Re: Vervangen versnellingsbak door 5 bak Sierra

#2
Ha Ron,
Ik heb ooit zo'n bak destijds door Hebels later inbouwen, de door mij geleverde bak was niet goed in hun ogen, dus een bak door hun geleverd ingebouwd, echter daar liep de olie nog harder uit dan in.
Ondertussen worden die bakken zeer zeldzaam en hebben Apollo missie afstand afgelegd en ze worden ook vaak gebruikt in de autocross, je zal er maar zoo'n treffen !
Niet elke Sierra bak kan gebruikt worden, veel info voor welke is terug te vinden op internet bij Hi-Gear, echter gezien kostprijs van een goede Sierra 5 bak en de ombouwset zal ik er niet meer voor kiezen, of een MGB engelse bak met o/drive op 3 en 4 of nog liever (maar duurder) een nieuwe Mazda Mx5 bak inbouwen, een set van "vitesse" in engeland is dat, ook via mgoc en andere kanalen leverbaar.
Groeten
Rob

Re: Vervangen versnellingsbak door 5 bak Sierra

#3
Tja ik denk dat de voorraad van deze versnellingsbakken zo'n beetje opgedroogd zal zijn. Een tijd terug was ik op bezoek bij de jongens van Donkervoort, die van die opgerekte Lotus 7 auto's.

Ook zij hebben jarenlang gebruik gemaakt van deze versnellingsbakken, gewoonweg omdat ze beresterk en vederlicht zijn (35 kg voor de bak alleen). Het vinden van een goed exemplaar zal niet makkelijk zijn. Zover ik weet is de inbouw in een B best te doen, maar daar heb ik geen ervaring mee.

Re: Vervangen versnellingsbak door 5 bak Sierra

#4
Voordat ik mijn Sierra 5 bak kocht kreeg ik de tip om de jongens van de Lotus 7 copies eens te benaderen,
echter die gebruiken meestal een Sierra bak waarvan het bellhouse/koppelingshuis niet te verwijderen is,
maar een gedeelte, dat was in 2012 ongeveer.
Die bakken waren gemakkelijker te vinden toen als die met het losse bellhouse en hun gebruikten toch de bak
met het Ford bellhouse in die rijdende sigaren met wielen op de vier hoeken.