Tekst op Dashboard knopjes.

#1
Beste lotgenoten.
‘N vraag:
Bij de oude karretjes van ons ( wel oneerbiedig zeg ) is de witte tekst op de Dashboard knopjes zo goed als verdwenen.
De vraag: heeft iemand een goede tip en ervaring om er die tekst er weer mooi terug er op te krijgen, zonder het knopje te vernieuwen.
Misschien dat iemand hier een goede methode voor heeft, het ziet er zoveel beter uit als de tekst er weer mooi wit op het knopje staat.

Graag van een of andere techneut een antwoord,

Met vriendelijke groet;
Ad Coertjens
En geniet van je mooie hobby.

Re: Tekst op Dashboard knopjes.

#3
Dag Ad,
Ik weet niet het antwoord op je vraag maar wel waar je de kennis over het opfrissen van de dashboard knopjes kunt halen. In elk niet te klein winkelcentrum zit wel een winkel/atelier waar je naamplaatjes en of tekstbordje kunt laten maken. Deze zijn doorgaans vervaardigd van hard plastic of een of andere kunststof waar letters of cijfers in zijn gegraveerd. Volgens een speciale techniek worden deze leestekens dan met verf "gevuld". Eigenlijk volgens een zelfde manier waarop de knopjes van onze klassiekers ook zijn voorzien van tekst enz. Deze uitbaters maken deze die naamplaatjes en tekstbordjes niet zelf maar hebben een adres waar men deze besteld. Bij zo'n maakadres is ongetwijfeld deze techniek voorhanden. Gr Jan W.

Re: Tekst op Dashboard knopjes.

#4
Beste Jan. Dank voor je antwoord, het is ook denk ik niet simpel om de tekst er weer goed op te krijgen, als de tekst in het knopje er in is gefreesd zou je het met verf weer kunnen vullen en dan het knopje weer polijsten, maar niet bij ieder knopje is de tekst er in gefreesd.
Maar bedankt voor je tip.
Mvg. Ad C.

Re: Tekst op Dashboard knopjes.

#5
Als je de tekst erin wil graveren mag er geen tekst instaan en moet je het juiste lettertype weten.
Het vullen met kleur kun je met een injectienaald met kleur erin. Ik heb zelf in het verleden naamplaten ed gegraveerd. De beste manier om dit te graveren is met een pantogram, deze worden gebruikt door juweliers en voor sportprijzen

Re: Tekst op Dashboard knopjes.

#6
Als het gaat om ingefreesde tekst, dan is het zaak om met een sate prikker en een nagelborstel de groefjes goed schoon en leeg te maken. Vervolgens kun je met witte verf over de groefjes gaan om deze te vullen. Vervolgens ga je met een gladde doek over de knop om het teveel aan verf weg te halen. Houd je een witte waas, gebruik dan een heel klein beetje thinner of therpentine op de doek
cron