Lid worden Forum Links Contact Inloggen op Mijn MG
Midden-Nederland

1 oktober De Nieuwe Hollandse Waterlinie Rit

De Nieuwe Hollandse Waterlinie Rit.

Let Op! dit is een Zaterdag rit.

Toer langs De Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een verdedigingslinie van 85 kilometer lang. Tussen 1815 en 1940 maakte de Nieuwe Hollandse Waterlinie het westen van Nederland onbereikbaar voor de vijand. Water was onze bondgenoot. Als er oorlog was, konden militairen brede stroken land onder water zetten, waardoor het land onbegaanbaar werd voor soldaten, voertuigen of paarden. De linie loopt van Muiden tot aan de Biesbosch en is 3 tot 5 kilometer breed. Ze bestaat uit 45 forten, 6 vestingen, 2 kastelen, 85 mitrailleurkazematten, ruim 700 betonnen schuilplaatsen en kazematten en ruim 100 militaire sluizen en waterwerken. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is UNESCO Werelderfgoed en het grootste rijksmonument van Nederland. Onze toer volgt een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, tot aan de zuidgrens van onze regio.

We starten om 11:00 in Nieuwegein bij Hajé, Waterliniedok 1, verzamelen van 10:00 uur. We volgen de Linie langs de Lek, via Culemborg tot aan de Waal bij Gorinchem. Deze streek is één van de meest karakteristieke streken van ons land met rivieren en boomgaarden, landgoederen, kastelen, forten en andere waterwerken. Een mooie rit van ongeveer 100 kilometer (60 miles) en op het eindpunt is er natuurlijk gelegenheid om gezellig even na te praten.

 

Overzicht

Wanneer?
Zaterdag 01 oktober 2022 10.00 - 18.00 Zet in mijn agenda (ics)
Locatie
Haj├ę Restaurant, Waterliniedok 1, Nieuwegein
Inschrijvingen
10 / 100
Aanmelden
Log hier in om je aan te melden voor dit evenement.

Koppeling met jouw agenda

Op deze website vind je een overzichtelijke agenda met alle evenementen van de MG Car Club Holland. Wil jij deze evenementen automatisch in de Outlook, Apple of Google agenda krijgen? Abonneer je dan direct.

Bekijk uitleg
Copyright 2022 MG Car Club Holland | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven | Photos courtesy of Petrolicious.com